Logistiikkakeskukset Toimitilarakentaminen

Metsä Fibre Vuosaari

Tilaaja

Metsä Fibre Oy

Vuosi

‍05/2016-04/2017

Laajuus

27 334 m² / 290 830 m3

Sijainti

Helsinki

Urakkamuoto

KVR-urakka

Vuosaaren terminaali toimii tärkeänä solmukohtana Äänekoskelta peräisin olevan sellun toimittamisessa maailmalle.

Helsingin Vuosaareen rakennettiin logistiikkakeskus Metsä Fibre Oy:lle. Kohde toteutettiin KVR-urakkana ja sen laajuus oli noin 27 000 m², johon sisältyy kaksikerroksinen toimisto-osa. Suomen mittakaavassa kohde on erityisen suuri logistisine ratkaisuineen.

Eurooppaan ja Aasiaan Vuosaaren kautta

Metsä Fibren oma selluterminaali Vuosaaressa varmistaa tuotteen lähtemisen maailmalle. Rekkojen sijaan käytössä on rautatieyhteys, jolla kuljetetaan yli 800 000 tonnia sellua vuodessa Äänekoskelta Vuosaareen. Terminaalissa tuote lastataan kontteihin ja tarpeen mukaan se varastoidaan ennen kuljetusta.

Junat liikennöivät Äänekosken ja Vuosaaren välillä kaksi kertaa päivässä, mikä vaatii terminaalilta erityistä joustavuutta kuormien määrien vaihdellessa. Automatisoinnin kautta tehtaan toiminta on saatu hiottua seuraavalle tasolle.

”Tämä on mielenkiintoinen projekti, jossa modernille tehtaalle rakennetaan uudenlainen logistinen konsepti.”

”Tämä on mielenkiintoinen projekti, jossa modernille tehtaalle rakennetaan uudenlainen logistinen konsepti. Toteutamme yhteistyökumppaneidemme kanssa erinomaisen kokonaisuuden.” Sanoo Metsä Groupin logistiikkajohtaja Jari Voutilainen Port of Helsinki –verkkolehden julkaisussa.

Vuorovaikutus ja hyvä yhteishenki keskiössä

Marcus Mara, työmaan vastaava, kertoo projektin kokonaisuudessaan olleen loistava ”Hyvä työmaa, jossa kaikki sujui hyvin!” Vuorovaikutus soljui hyvässä hengessä ja lopussa kiitos seisoi, nyt terminaali on tyytyväisellä tilaajalla käytössään.

Erityispiirteenä terminaalissa on sen puurunkoinen katto, joka on yhdistetty rouheaan betonirunkoon. Puuelementit hankki Metsä Group ja Fira luonnollisesti keskittyi ydinosaamiseensa rakentamiseen ja hankki betonielementit seinäpintojen ja lattian osalta.

Lue lisää liike- ja toimitilarakentamisesta

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmis

Jaa referensi

Ota yhteyttä

Henri Mämmi

Henri Mämmi

Johtaja | Toimitilarakentaminen

+358 50 346 9076 henri.mammi@fira.fi