Eettinen kanava
ja tapamme toimia

Tapamme toimia

Eettinen toiminta on Firan yrityskulttuurin perusta. Kannustamme ilmoittamaan epäkohdista ja huolehdimme, ettei ilmoituksen tekijälle koidu minkäänlaista harmia. Uskomme, että menestyvien yritysten taustalla on läpinäkyvä keskustelukulttuuri, jossa epäkohdista ilmoittamista tuetaan.

Näin ilmoitat väärinkäytöksestä

Firan Whistleblowing-kanavan nimi on SpeakUp. Se on luottamuksellinen ilmoituskanava, jonka avulla oma henkilöstömme sekä muut sidosryhmämme, kuten yhteiskumppanimme voivat raportoida mahdollisista poikkeamista tai rikkomuksista. Kanava on tarkoitettu rikos- ja väärinkäytösepäilyjen ilmoittamiseen silloin, kun ilmoittaja ei koe voivansa välittää tietoa omalle esihenkilölleen tai Firan vastuuhenkilölle.

Mikäli huomaat eettisen huolenaiheen Firan toiminnassa, voit tehdä siitä ilmoituksen omalla nimelläsi tai anonyymisti alla olevia ohjeita seuraten. Viestisi lähtee kahdelle henkilölle Firan hallituksessa sekä henkilöstöosastolle. Jokainen ilmoitus käsitellään inhimillisesti, asiallisesti ja kaikkia osapuolia kunnioittaen.

SpeakUp-kanavaamme voi käyttää suomeksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi ja puolaksi.

Firan SpeakUP -kanava toimii näin:

  1. SpeakUp on palvelu, jonka avulla voit ilmoittaa vakavista rikkomuksista täysin nimettömänä. Voit tehdä ilmoituksen joko verkkosivustolla, SpeakUp-sovelluksen avulla tai puhelimitse ilman kontaktia keneenkään henkilöön. 
  2. SpeakUp on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa ja 365 päivää vuodessa. Siksi voit käyttää SpeakUp-toimintoa viestin jättämiseen tai vastauksen tarkistamiseen milloin tahansa.
  3. Jos haluat tehdä ilmoituksen verkkosivuston kautta, kirjoita osoite internet-selaimeen ja seuraa ohjeita:
    https://fira.speakup.report/Fira (sisäiset käyttäjät)
    https://fira.speakup.report/FiraExternal (ulkoiset käyttäjät)
  4. Jos haluat tehdä ilmoituksen puhelimitse, soita numeroon 0800 392 912 (puhelinlinja toimii ilmaiseksi ainoastaan Suomesta) ja seuraa ohjeita. Sinua pyydetään antamaan pääsykoodi, joka on 105251.
  5. Jos haluat tehdä ilmoituksen SpeakUp-sovelluksen kautta, seuraa ohjeita.

Saat seitsemän päivän sisällä ilmoituksen siitä, että viestisi on vastaanotettu. Sinua informoidaan tämän jälkeen kohtuullisen ajan kuluessa asian käsittelyn etenemisestä joko henkilöstöosaston tai asiasta vastaavan hallituksen jäsenen toimesta.

Anonymiteetin varmistaminen ja tietojen luottamuksellinen käsittely

Firan SpeakUp-kanavalla ei ole yhteyttä Firan tietojärjestelmiin. Ilmoituskanavan tuottaa ulkopuolinen palveluntarjoaja, People in Touch. Firan SpeakUp takaa ilmoittajan anonymiteetin. Henkilötiedot ja liiketoiminnan kannalta oleelliset tiedot ovat turvassa. SpeakUp täyttää yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimukset ja tarjoaa parhaan mahdollisen tietoturvan