Tiedote

9. toukokuuta 2022

Fira rakentaa Spondalle kiinteistökokonaisuuden Vantaan Jokiniemeen – kyseessä Firan historian suurin hanke

Rakennusalan palveluyhtiö Fira Oy ja kiinteistösijoitusyhtiö Sponda ovat sopineet korkealaatuisen kiinteistökokonaisuuden rakentamisesta Vantaan Jokiniemeen Lauri Korpisen kadulle. Hanke koostuu 21 000 bruttoneliömetrin toimistokiinteistöstä, noin 650 autopaikan pysäköintilaitoksesta sekä sen kivijalkaan sijoittuvasta, yli 2 000 bruttoneliömetrin liiketilasta. 

Hankkeen urakkamuoto on projektinjohtourakka ja kyseessä on Firan historian kaikkien aikojen suurin hanke. Kohde sijaitsee Vantaan Jokiniemessä, aivan Tikkurilan juna-aseman tuntumassa. Rakentaminen käynnistyy kesällä 2022 ja kokonaisuus valmistuu vuosien 2024–2025 vaihteessa. Toimistotilojen päävuokralaiseksi tulee Valmet.

Havainnekuva kohteesta. Kuva: L Arkkitehdit Oy

− Hanke suunnitellaan asiakkaiden tarpeiden pohjalta tukemaan heidän liiketoimintaansa parhaalla tavalla. Rakennuksissa kiinnitetään erityistä huomiota energiatehokkuutta ja ympäristöä säästäviin ratkaisuihin. Olemme iloisia, että voimme yhdessä vastuullisen ja yhteistyökykyisen urakoitsijakumppanin kanssa suunnitella ja toteuttaa energiatehokkaan kokonaisuuden, kiinteistöhankkeesta vastaava Spondan projektipäällikkö Jani-Matti Kilpeläinen toteaa. 

− Hankekokonaisuus on Firalle merkittävä. Kyseessä on iso, korkeatasoinen ja haastava kohde ja samalla Firan historiansuurin hanke. Olemme pystyneet hyödyntämään hankkeessa vahvuuksiamme, kuten ratkaisukehitystä ja kokemustamme sekä toimistotilojen että pysäköintilaitosten rakentamisesta. Olemme todella iloisia yhteistyöstä Spondan kanssa, toteaaFiran toimitilarakentamisen linjajohtaja Henri Mämmi.

− Ratkaisuehdotuksemme laadittiin viitesuunnitelmia kunnioittaen, mutta tuotannon reunaehdot ja kustannustehokkuus huomioiden. Nämä ovat avaimia toimivaan ja tilaajan tavoitteiden mukaiseen lopputulokseen, jatkaa Firan toimitilarakentamisen työpäällikkö Joni Juutinen

Fira on aiemmin toteuttanut useita toimistotilahankkeita. Pitkä kokemus pysäköintilaitosten rakentamisesta on puolestaan kerryttänyt Firalle vakioituja, konseptipohjaisia ratkaisuja, joita on hyödynnetty myös Lauri Korpisen kadulle rakentuvan pysäköintilaitoksen suunnittelussa.  

Lisätietoja:

Fira 
Henri Mämmi
Linjajohtaja / toimitilarakentaminen
puh. 050 346 9076, henri.mammi@fira.fi  

Joni Juutinen 
Työpäällikkö / toimitilarakentaminen
puh. 040 643 4436
email: joni.juutinen@fira.fi  

Fira Oy on rakentamisen palveluyhtiö, joka keskittyy laadukkaisiin hankeratkaisuihin kasvavilla rakentamisen osa-alueilla erityisesti pääkaupunkiseudulla. Liiketoimintamme jakautuu neljään palvelualueeseen: asuntorakentamiseen, toimitilarakentamiseen, modernisointiin ja putkiremontteihin. Kehitämme asumisen ja rakentamisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön, ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa.

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Henri Mämmi

Henri Mämmi

Johtaja | Toimitilarakentaminen

+358 50 346 9076 henri.mammi@fira.fi