Logistiikkakeskukset Toimitilarakentaminen

Lidl:n logistiikkakeskus

Lidl logistiikkakeskus

Tilaaja

Lidl Suomi Ky

Vuosi

‍05/2017-10/2018

Laajuus

62434 brm²

Sijainti

Järvenpää

Pääsuunnittelija

Innovarch Oy / Harri Nikulainen

Urakkamuoto

Jaettu urakka

Kansainvälisen konseptin mukaan rakennettu

Rakennuskokonaisuus koostuu yksikerroksisesta korkeasta varasto-osasta, sekä siihen liittyvistä matalammista 2-kerroksisista toimisto-osista. Varastotilasta osa on puolilämmintä ja loput jäähdytettyä tai pakkastilaa. Varastorakennus jakautuu liikuntasaumoilla viiteen lohkoon (A, B, C, D ja E).

Toimisto-osien kantavat rungot muodostuvat teräsbetonielementtipilareista, jännebetonipalkeista ja näiden päälle asennettavista ontelolaatoista. Ulkoseinät ovat lämpörapattuja elementtiseiniä. Varastorakennuksen teräsrunkona jäykistetty mastopilarikehärakenne. Varasto-osan ulkoseinät ovat pelti-eriste-pelti kevytelementtejä.

Suomen suurimpiin kuuluva logistiikkakeskus valmistuu loppuvuodesta 2018

Yksi Suomen suurimmista logistiikkakeskuksista nousee Järvenpäähän loppuvuodesta 2018. Kyseessä on Lidlin keskus, jolla on kokoa peräti noin 60 000 neliömetriä. Sadan miljoonan euron arvoinen hanke on urakkana todella mittava. Fira tuli projektiin mukaan ensimmäisen puolen vuoden jälkeen, jolloin naruja käsissään piti maanrakennusurakoitsija.

Firan vastuulla projektissa ovat toimistorakennus, katot, ulkoseinät, lattiat ja väliseinät. Omia sivu-urakoitaan ovat maanrakennus, hallin teräsrakenteet, talotekniikka, kalusteet sekä turvajärjestelmä.

Projekti on erityinen myös siksi, että Lidille tyypilliseen tapaan logistiikkakeskus rakennetaan tarkan kansainvälisen konseptin mukaan.

Pieninä paloina hyvä tulee

Koska kyseessä on poikkeuksellisen iso rakennus, jokainen rakennusvaihe täytyy pilkkoa pienemmiksi kokonaisuuksiksi. Esimerkiksi seinäpinta-alaa on huikeat 70 000 neliömetriä. Seinä kootaan kevytelementeistä.

Harjakorkeus on 22 metriä. Kaikki pituudet, korkeudet ja massat ovat niin valtavia, että jokaisessa työvaiheessa on oltava erityisen huolellinen. Tonttikin on 24 hehtaarin kokoinen. Työmaan portille on tuotu Pelastuslaitosta varten opastustaulu, josta rakennustyömaan reitit käyvät ilmi.

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmis

Jaa referenssi

Lisätietoja

Tuomas Lankinen

Kategoriavastaava, hankekehitys | Toimitilarakentaminen

+358 44 378 6454 tuomas.lankinen@fira.fi