Tiedote

22. helmikuuta 2021

Fira rakentaa Transvalille kookkaan varastorakennuksen energiatehokkain ratkaisuin

Fira Oy on allekirjoittanut Posti Group Oy:n omistaman logistiikkayhtiö Transval Groupin kanssa sopimuksen Sipoon Bastukärriin rakennettavasta varastorakennuksesta. Rakennustyöt alkavat helmikuussa 2021, ja kohteen arvioitu valmistuminen on vuonna 2022.

Isoja investointeja kestävillä ratkaisuilla

Hankkeessa keskitytään parantamaan yhä kasvavaa logistiikan ulkoistusratkaisujen ja materiaalihallinnan palveluntarvetta Suomessa. Yritysten logistiikan ulkoistamisen nähdään kasvavan 20 prosentilla seuraavan 10 vuoden aikana, mikä näkyy myös tämän hankkeen suuruusluokassa.

Valmistuessaan varastorakennus vastaa kooltaan yli neljää jalkapallokenttää, jonka tiloihin mahtuu noin 70 000 lavapaikkaa. Rakennuksen elinkaaressa kiinnitetään erityistä huomiota energiatehokkuuteen ja hiilidioksidipäästöjen minimoimiseen. Kohteessa hyödynnetään maalämpöä ja aurinkoenergiaa muun muassa asentamalla aurinkopaneeleita.

“Onneksi yleinen ilmapiiri ja ymmärrys ympäristön hyvinvoinnin merkityksestä on mennyt selvästi eteenpäin parissa vuodessa myös kiinteistö- ja rakennusalalla. Ympäristön huomioimisen on monessa kohtaa huomattu olevan myös liiketaloudellisesti järkevää niin lyhyellä kuin pitkällä aikajänteellä”, toteaa Firan asiakkuuksista ja myynnistä vastaava johtaja Lauri Kaunisvirta.

Lisätietoja:

Jyrki Latvala, työpäällikkö, jyrki.latvala@fira.fi

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Lauri Kaunisvirta

Johtaja | Asiakkuudet ja myynti

+358 44 564 4872 lauri.kaunisvirta@fira.fi