Uutinen

26. tammikuuta 2024

Fira rakentaa Avaralle 14- ja 15-kerroksiset tornitalot Keski-Pasilaan

Rakennusalan palveluyhtiö Fira ja Avara ovat sopineet 14- ja 15-kerroksisten A-energialuokan tornitalojen rakentamisesta Keski-Pasilaan.
Fira rakentaa Avaralle 14- ja 15-kerroksiset tornitalot Keski-Pasilaan

Avara Hexagon -niminen hanke sisältää 135 uutta vuokrakotia ja viisi liiketilaa. Kyseessä on lyhytaikaisen korkotuen vuokra-asuntohanke.

Uudiskohteen sijaintipaikka on Pasilan Ratapihakortteleissa, Höyrykadun ja Veturitien kulmauksessa. Sijainti on erinomainen kattavien palveluiden ja liikenneyhteyksien, Mall of Triplan ja Pasilan juna-aseman, välittömässä läheisyydessä. Rakentaminen on käynnistynyt tammikuussa 2024 ja kohde valmistuu loppuvuodesta 2025.

– On hienoa päästä yhteistyössä Firan kanssa kehittämään monipuolista vuokra-asumista vetovoimaiseen Keski-Pasilaan. Näidenkin Avara-kotien rakentamisessa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet ja ne toteutetaan A-energialuokan vaatimusten mukaisesti, kertoo Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi.

− Kohteen suunnittelussa on hyödynnetty Firan kehittämän tietopankin, asuntokirjaston, ratkaisuja, joiden avulla pystymme merkittävästi tehostamaan hankekehitystä, suunnittelua ja rakentamista. Tässä kohteessa hyödynnämme kattavasti myös esivalmistusta, jonka etuja paikan päällä tehtyyn työhön verrattuna ovat muun muassa tasaisen laadun takaaminen sekä kustannus- ja aikasäästö. Nämä kaikki ovat tärkeitä askelia kohti parempaa rakentamisen tuottavuutta, painottaa Firan asuntorakentamisen linjajohtaja Topi Laine.

− Iso osa hankkeen betonielementtituotteista esivalmistetaan pitkälle valmiiksi Lujabetonin tehtaalla. Kohteeseen tulee myös kylpyhuonemoduulivalmistaja Flow Modulesin talotekniikka- ja kylpyhuone-elementit, joita Fira on käyttänyt useassa aiemmassakin kohteessa, kertoo vastaava työnjohtaja Hannu Mönkkönen Firalta.

Kohteen erikoisuutena ovat haastavat tiililaattapintaiset julkisivuelementit, joissa tiililaattojen asentaminen eri syvyyksiin mahdollistaa elementtisaumojen tehokkaan häivyttämisen ja näin ollen tyylikkään lopputuloksen.

Tuleville asukkaille kohde tarjoaa monipuolisen asuntojakauman. Taloihin tulee asuntoja aina yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin, ja kolmioissa on valinnanvaraa 54 ja 75 neliön väliltä. Katutasoon valmistuu viisi erityyppistä liiketilaa.

Lisätietoja:

Fira
Topi Laine, linjajohtaja, asuntorakentaminen
puh. 0400 792 492
topi.laine@fira.fi

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Topi Laine

Johtaja | Asuntorakentaminen

+358 400 792 492 topi.laine@fira.fi