Blogi

17. kesäkuuta 2020

Firan Modulaarinen asuntosuunnittelu mahdollistaa Avaran Suvelan hankkeen nopean etenemisen

Nopealla aikataululla toteutettava hanke suunniteltiin Firan modulaarisen suunnittelun ja asuntokirjaston avulla. 
Modulaarinen asuntosuunittelu

Avara on asuinkiinteistösijoittamisen strateginen kumppani ja asiantuntijayritys. Fira ja Avara alkavat parhaillaan rakentaa yhdessä uutta kohdetta Espoon Suvelaan. Nopealla aikataululla toteutettava hanke suunniteltiin Firan modulaarisen suunnittelun ja asuntokirjaston avulla. 

Avaran kasvutavoitteet ovat kovat ja sitä varten yritys tarvitseekin itselleen hyviä kumppaneita mahdollistamaan kasvua.

– Fira on yksi tällainen kumppani, kertoo Avaran hankekehityspäällikkö Antti Ropponen.

Luonnossuunnittelu valmiiksi hyvin nopeasti

Espoon Suvelan kohde on yksi Firan ja Avaran yhteisistä kohteista. Usein kerrostalon suunnittelu saattaa kestää useita kuukausia, mutta Firan modulaarisen suunnittelun ja valmiin asuntokirjaston avulla mallintaminen sekä valmiin kerrostalon kokoaminen voidaan tehdä hyvinkin nopeasti. Kuukausien sijaan puhutaan tunneista.

– Hyvin tyypillistähän on se, että tällaiseen hankkeeseen kiinnitetään arkkitehti, joka alkaa luonnostella kohdetta. Firan mallissa asiat tehdään hieman toisin. Homma tehdään valmiiksi aika lyhyellä aikataululla, Ropponen sanoo.

– Tässä Suvelan hankkeessa olemme erityisen iloisia siitä, että olemme päässeet uudistamaan tällaista vanhempaa aluetta ja luomaan sellaisia asuntoja, joille on tänä päivänä tarve, Ropponen iloitsee.

Suoraviivaista etenemistä vaihe vaiheelta

Luonnossuunnittelu on yksi hankkeen tärkeimpiä vaiheita, koska sen yhteydessä määritellään iso osa tulevista kustannuksista. Samalla varmistetaan, että asunnot ovat sellaisia, joissa asiakkaiden on hyvä asua.

– Prosessi on sujunut aika nopeasti. Normaalisti suunnitelmia joudutaan yleensä odottelemaan, mutta tässä niihin päästiin käsiksi heti. Samalla pääsemme myös puuttumaan korjattaviin asioihin. Tässä vaiheessa punakynä on se paras kynä, Ropponen naurahtaa.

Ihan näin suoraviivaisesti ei aikaisemmin olla päästy hanketta viemään tässä suunnitteluvaiheessa läpi

Antti Ropponen, Hankekehityspäällikkö, Avara

– Vaikka minun on tullut jonkin verran kohteita suunniteltua, niin ihan näin suoraviivaisesti ei aikaisemmin olla päästy hanketta viemään tässä suunnitteluvaiheessa läpi, Ropponen summaa.

– Tämä on ollut ihan hyvä tapa tehdä yhteistyötä. Katsotaan, kun ensimmäiset kohteet saadaan pystyyn, että josko vaikka jatkettaisiin, Ropponen virnistää.

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Lauri Kaunisvirta

Johtaja | Asiakkuudet ja myynti

+358 44 564 4872 lauri.kaunisvirta@fira.fi

Menesty rakennushankkeessasi

Kokemustietoa rakennuttajille, suunnittelijoille ja rakentajille