Blogi

4. lokakuuta 2021

Koskelan Tammi on nykyaikaisen kaupunkirakentamisen malliesimerkki

Koskelan elinkaarikortteliin kuuluvassa Asunto Oy Helsingin Koskelan Tammessa yhdistyvät paitsi keskeinen sijainti vehreän puistoalueen läheisyydessä, myös kaunis arkkitehtuuri sekä kehittyvät palvelut.
Koskelan Tammi

Koskelan elinkaarikortteliin kuuluvassa Asunto Oy Helsingin Koskelan Tammessa yhdistyvät paitsi keskeinen sijainti vehreän puistoalueen läheisyydessä, myös kaunis arkkitehtuuri sekä kehittyvät palvelut. Hankkeen sujuvuuden ja lopputuloksen laadun varmistivat Firan modulaarinen suunnittelu ja tahtituotanto.

Koskelan Tammen B-rapun asunnot on toteutettu yksityiskohtaisesti Liberty Life Conceptin mukaisesti. Konseptissa keskitytään asukkaaseen – kodin tulee elää ihmisen elämän muutosten mukaisesti, eikä toisinpäin. LLC-konseptin on suunnitellut sisustusarkkitehti Maarit Gummerus.

– Koskelan Tammi on monin tavoin edistyksellinen. Se on osa monimuotoista ja yhteisöllistä korttelialuetta, toteaa Kilo Investin hallituksen puheenjohtaja Jouni Lehtinen.

Koskelan Tammen rakennuttaja on Kilo Invest ja toteuttaja Fira. Kohde on osa Helsingin Kehittyvä Kerrostalo-ohjelmaa, jossa etsitään uusia ratkaisuja kerrostalojen suunnitteluun ja rakentamiseen esimerkiksi teknisen, toiminnallisen, esteettisen, sosiaalisen, asuntopoliittisen ja rakentamisprosessin näkökulmista. Rakennus kuuluu Koskelan elinkaarikortteliin, jossa sijaitsevat myös Avaran vapaarahoitteinen vuokratalo Vaahtera sekä Asumisosuuskunta Koskelan Lehmus, jossa asukkaiden rahoitusosuus on vain noin 16 prosenttia asunnon kokonaisarvosta.

Jouni Lehtinen - Koskelan Tammi
Kilo Investin Jouni Lehtisen mukaan Koskelan Tammi on monessa mielessä edistyksellinen

Tehokkaasti ideasta asunnoksi

Rakentamisen näkökulmasta Koskelan Tammi on sekä arkkitehtuurisesti että sijainniltaan haastava. Silti hankekehitysprosessi oli tehokas ja suoraviivainen aina suunnittelusta rakentamiseen. Perinteisen menetelmin kerrostalon suunnittelu saattaa kestää kuukausia, mutta Firan modulaaristen menetelmien ja asuntokirjaston avulla kohteen massoittelun ja suunnittelun välinen aika lyheni noin kolmanneksen. Yhtä rivakasti eteni tahtituotannolla rytmitetty rakentaminen – tämä perustuu Firan tehokkaaseen tuotantokonseptiin, joka on mahdollista aikatauluttaa sopivasti tahdistettavina kokonaisuuksina.

Sujuva aikataulujohtaminen ja tiedonkulku varmistettiin nykyaikaisilla työkaluilla, kuten Fira Sitedrive -sovelluksella ja Tilannekuvalla. Ketjuuntuneen prosessin kannalta on tärkeää, että viiveiltä ja tietokatkoksilta vältytään, sillä ne koituvat usein kalliiksi sekä vaikuttavat työn mielekkyyteen. Suunnitelmallisuuden ja sujuvuuden merkitys korostuu vilkkaalla kaupunkialueella, jossa on kyettävä toimimaan ympäristön ehdoilla.

Olemme tyytyväisiä Firan tehokkaaseen toimintatapaan. He onnistuivat työssään erinomaisesti ja aikataulut pitivät.

Jouni Lehtinen, Kilo Invest

– Olemme tyytyväisiä Firan tehokkaaseen toimintatapaan. He onnistuivat työssään erinomaisesti ja aikataulut pitivät. Vaikka Fira rakentaa teollisesti, kohde on yksilöllinen ja täyttää arkkitehtuurille asetut odotukset. Arvonsa säilyttävä kiinteistö on sekä toimiva että kaunis. Lopputulos on onnistunut ja siksi myös kysytty. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa yhteistä hanketta, Jouni toteaa.

Asiakashyödyt

  • Valmiiksi mietitty kokonaisratkaisu: parempi laatu.
  • Yhteensovitetut työvaiheiden rajapinnat: kustannustehokkuutta ja mielekkäämpää työntekoa. 
  • Tehokas hankekehitysprosessi säästää rakennuttajan aikaa ja rahaa: keskimäärin 10–20 prosenttia lyhyempi yleisaikataulu. 
  •  Suunnitelmat nopeasti käsillä: valmiin ja arkkitehtuurisesti yksilöllisen kerrostalon mallintaminen onnistuu kuukausien sijaan jopa muutamassa viikossa.
  • Sujuvampaa rakentamista: tahtituotanto nopeuttaa ja sujuvoittaa työtä sekä auttaa huomioimaan kaupunkiympäristön asettamat vaatimukset.

Kilo Invest Oy

Kilo Invest Oy on espoolainen rakennuttaja, jonka tavoitteena on tuoda uusia malleja asumiseen ympäri Suomen. Yritys aloitti toimintansa vuonna 2017 ja rakennuttaa pääkaupunkiseudulle vuosittain 50–100 asuntoa. Hankkeet ovat vapaarahoitteista asuntotuotantoa ja lyhyen korkotuen ARA-asuntoja. Kilo Investin vuoden 2020 liikevaihto oli 15,9 MEUR ja taseen loppusumma 10,3 MEUR
kiloinvest.fi

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Topi Laine

Johtaja | Asuntorakentaminen

+358 400 792 492 topi.laine@fira.fi