Tiedote

31. elokuuta 2023

Fira rakentaa Hyökyvuoren pysäköintitalon Espoon kaupungille

Rakennusalan palveluyhtiö Fira rakentaa Espoon kaupungille 362-paikkaisen pysäköintitalon Kivenlahden metroaseman läheisyyteen.

Hyökyvuoren pysäköintilaitoksen rakentaminen aloitetaan loppusyksystä ja se valmistuu alueen asukkaiden käyttöön loppuvuodesta 2024. Hanke toteutetaan KVR-urakkana.

Hyökyvuoren pysäköintitalo palvelee valmistuttuaan lähialueen asunto-osakeyhtiöiden asukkaita. Pysäköintitaloon tulee 362 parkkipaikan lisäksi yhdeksän paikkaa liikuntaesteisille. Havainnekuva: Studio U2 Arkkitehdit Oy.

Osoitteeseen Merivirta 12 rakentuva betonielementtirakenteinen pysäköintitalo on viisikerroksinen, pääosin kylmä rakennus, jossa on 362 parkkipaikan lisäksi yhdeksän paikkaa liikuntaesteisille. Pysäköintitalon julkisivu on peltiä ja rakennus on kooltaan noin 10 000 bruttoneliötä. Pysäköintitalon tulevat käyttäjät ovat lähialueen asunto-osakeyhtiöiden asukkaita.

− Osana Kivenlahden keskuksen uudistumista nykyistä kenttäpysäköintiä sijoitetaan tilankäytöllisesti tehokkaampiin pysäköintitaloihin mahdollistamaan alueen kehittyminen. Nyt toteutettava katettu pysäköintirakennus edustaa modernia kaupunkipysäköintiä antaen käyttäjille sääsuojatut autopaikat, kertoo projektinjohtaja Kimmo Leivo Espoon kaupungin kaupunkiympäristön toimialalta.

Firan ratkaisukehityksen toimintamallin avulla hankkeelle varmistettiin kilpailukykyinen hinta ja optimaalinen toteutus. Ympäristönäkökohdat huomioidaan rakentamisen eri vaiheissa noudattaen Firan ympäristöjohtamisen prosessia. Kohteelle toteutetaan hiilijalanjälkilaskenta ja lisäksi tontilla sijaitsee suojeltavia puita.

− Kohdetta tulee rakentamaan Firan kokenut ja osaava tiimi. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä ja siitä, että pääsemme tuomaan vankan osaamisemme hankkeeseen, toteaa Firan toimitilarakentamisen työpäällikkö Jyrki Latvala.

Firalla on pitkä kokemus pysäköintilaitosten suunnittelusta ja rakentamisesta. Kymmenen viime vuoden aikana Fira on rakentanut kaikkiaan 20 pysäköintitaloa ja rakenteilla on parhaillaan neljä.

Lisätietoja

Jyrki Latvala, työpäällikkö
puh. 0400 792474
email: jyrki.latvala@fira.fi

Jaa artikkeli

Etsitkö kumppania hankkeellesi?

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää

Henri Mämmi

Henri Mämmi

Johtaja | Toimitilarakentaminen

+358 50 346 9076 henri.mammi@fira.fi