Tiedote

14. elokuuta 2023

Firan ja Varman yhteistyö jatkuu – Kokonainen kerrostalo saneerataan Kalliossa

Rakennusalan palveluyhtiö Fira ja työeläkeyhtiö Varma solmivat kevättalvella 2022 puitesopimuksen asumisen laadun jatkuvaan parantamiseen tähtäävästä viihtyvyysparannuskonseptista, joka tuo merkittävän muutoksen rakennusalan perinteiseen saneerausmalliin. Seuraava kohde sijaitsee Helsingin Kalliossa, Alppikatu 3:ssa.
Varma - Alppikatu 3

Viihtyvyysparannusremontti alkaa työeläkeyhtiö Varman omistamassa kiinteistössä kesällä 2023. Kiinteistössä tehdään Firan ja Varman puitesopimuksen mukainen asuinhuoneistojen saneeraus, ja kokonaisuus sisältää myös muita merkittäviä peruskorjauksia.

 – Puitesopimuksen mukainen toteutusmalli mahdollistaa asuntojen systemaattisen, kustannustehokkaan ja laadukkaan remontoinnin, joilla asunnot päivitetään nykypäivään, Varman kiinteistökehityspäällikkö  Jarno Kuustonen sanoo.

– On hienoa nähdä, että korjausrakentamiseen investoidaan. Hyvin ajoitettu ja suunniteltu korjausremontti parantaa kohteen tuottavuutta ja houkuttelevuutta sekä tietenkin mahdollistaa kustannustehokkaan saneerauksen, kertoo Firan asuntokorjausten linjajohtaja Sami Kokkonen.

Urakassa vuonna 1964 valmistuneen talon 65 asuntoon suoritetaan peruskorjaus, joka sisältää muun muassa keittiöiden ja märkätilojen uusimisen sekä asunnon sisäpintojen saneerauksen. Huoneistojen lisäksi myös muualla kiinteistössä suoritetaan korjaustöitä. Esimerkiksi rappukäytävät peruskorjataan ja parvekkeet kunnostetaan. Lisäksi yleisiin tiloihin tehdään kunnostustöitä. 

Energiatehokkuuden parantamiseksi taloon suoritetaan julkisivukorjaus ja kiinteistössä otetaan käyttöön lämmön talteenotto kaukolämmön rinnalle. Taloon on tehty edellinen peruskorjaus vuonna 2006. Saneerausprojektin urakkamuotona on projektijohtourakkana tavoite- ja kattohinnalla. Urakka valmistuu maaliskuussa 2024.

Viihtyvyysparannuskonsepti tuo merkittävän muutoksen rakennusalan perinteiseen saneerausmalliin. Fira toimittaa saneeraukset valmiina palveluna sisältäen projektijohtamisen, suunnittelun ja ennusteet. Näin varmistetaan, että Varman asuntokanta pidetään jatkuvasti mahdollisimman korkeatasoisena asuntojen viihtyvyyden ja houkuttelevuuden osalta. 

Lisätietoja: 

Sami Kokkonen
Linjajohtaja, putkiremontit ja asuntokorjaukset
puh. +358 400 204 250
email: sami.kokkonen@fira.fi

Jaa artikkeli

Kysy lisätietoja

Sami Kokkonen

Johtaja | Putkiremontit ja asuntokorjaukset

+358 400 204 250 sami.kokkonen@fira.fi