Asuntorakentaminen Vuokra-asuntoja

Retiisikuja 2 – Joutsenmerkitty asuinkerrostalo

Tilaaja

VAV asunnot

Vuosi

‍2023-2024

Laajuus

62 asuntoa, 4282 brm²

Sijainti

Vantaa

Pääsuunnittelija

Arkkitehtipalvelu Oy

Urakkamuoto

KVR-urakka

A-energialuokan kerrostalo Vantaan Hiekkaharjussa saavutti Joutsenmerkin.

Retiisikujalle valmistuneeseen asuinkerrostaloon rakentui 62 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa VAV-asunnoille. Rakennustyöt käynnistyivät alkukesästä 2023 ja kohde valmistui kesällä 2024. Suunnittelussa hyödynnettiin osittain Firan kehittämää asuntokirjastoa.

Talossa on yhteensä 35 kaksiota, 14 yksiötä, yhdeksän kolmiota ja neljä kappaletta neljän huoneen ja keittiön perheasuntoja. Viereen rakentuu pihapaikoitus 44 autolle. Retiisikuja sijaitsee hyvällä paikalla ja esimerkiksi Hiekkaharjun juna-asemalle on alle kymmenen minuutin kävelymatka.

Vähähiiliset ratkaisut ja ympäristömerkki

VAV Asunnot Oy asetti Retiisikujan hankkeelle tavoitteeksi vähähiilisten ratkaisujen tutkimisen ja hankkeen hiilijalanjäljen pienentämisen tavanomaista rakentamista alemmalle tasolle. Rakentamisessa noudatetiin tiukkoja ympäristövaatimuksia muun muassa materiaalivalinnoissa. Näihin tavoitteisiin päästiin muun muassa käyttämällä vähänhiilisiä betonielementtejä. Retiisikujan energialuokka on A.

Kohde saavutti myös Joutsenmerkin, jonka tarkoituksena on varmistaa ympäristönäkökohtien huomiointi talon koko elinkaaren ajalta sekä rakennuksen terveellinen ja turvallinen sisäilma. Joutsenmerkki asettaa vaatimuksia muun muassa energiankäytölle, kemiallisille tuotteille, rakennusmateriaaleille, sisäilmalle sekä laadunvarmistukselle.

Jaamme Firan kanssa yhteisen halun kehittyä ja luoda uutta näissä asioissa. Heidän vahva asiantuntemuksensa näkyy tässä projektissa ja synnyttää hyvää yhteistyötä

Antti Huurre, VAV, tiedotteessa 16.6.2023

Asiakastyytyväisyys

4,4/5

Kokonaistyytyväisyys

4,7/5

Helppous ja vaivattomuus

+81

NPS

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmistunut

Voimmeko olla avuksi sinunkin hankkeessasi?

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

Topi Laine

Johtaja | Asuntorakentaminen

+358 400 792 492 topi.laine@fira.fi