Asuntorakentaminen Omistusasuntoja Vuokra-asuntoja

ATT Dirika-kortteli

ATT Dirika

Tilaaja

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT

Vuosi

‍12/2015-03/2018

Laajuus

21 000 brm² / 155 asuntoa

Sijainti

Helsinki

Pääsuunnittelija

Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy

Urakkamuoto

KVR-urakka

Dirika-kortteli

Helsingin Kalasatamaan valmistuu neljän rakennuksen kohde, jossa on kolme HITAS-taloa ja yksi kerrostalo Heka Oy:lle, jossa on asuntoja vaikeasti vammaisille.

Korttelin alta löytyy katettu parkkihalli, jonka päälle on rakennettu viihtyisä piha-alue. Kirsikkana kakun päältä korttelin sisäpihalta löytyy kaupunkivilloja, joiden ratkaisut ovat todellista arjen luksusta. Parikerroksisista asunnoista pääsee kulkemaan takaovesta suoraan parkkihalliin ja etupihalta löytyy talon sävyyn sointuvia istutusalustoja.

Asuntoja erityistarpeisiin

Junonkadulla sijaitseva Dirika-kortteliin kuuluvasta rakennuksesta löytyy koteja erityistarpeisille. Kymmenen asuntoa on varustettu tavanomaista älykkäämmin. Talossa on käytössä älyavaimet, kerhotilat toimivat kuntoutustiloina, hoitajakutsu-järjestelmä on integroitu osaksi rakennusta, keittiössä tasot ja kaapit liikkuvat nappia painamalla sekä saniteettitiloista löytyvät apuvälineet säädettävine ominaisuuksineen. Näiden kymmenen asunnon lisäksi Junonkadun kohteesta löytyy 17 vuokra-huoneistoa sekä tiloja henkilökunnalle.

Junonkadun asukkaat pääsivät koteihinsa 3 kuukautta etuajassa, vuoden vaihteessa 2018. Heka toimii kiinteistön loppukäyttäjänä, ja he ovat olleet mukana kohteen suunnittelusta projektin alusta alkaen. Suunnittelun kohteessa hoitivat ATT ja Sote.

”Yhteistyö on kohteessa toiminut todella hyvin”

Heka Etelä Oy:n korjausrakentamisen Kiinteistöpäällikkö Jussi Isoaho kertoo yhteistyön sujuneen loistavasti. ”Yhteistyö on kohteessa toiminut todella hyvin. Erityisen isot kiitokset Kimi Taimille. On ollut hyvä, kun on nimetty rakentajan puolelta yksi mestari hoitamaan kohdetta.” Apua ja tietoa on ollut aina saatavilla, kun sitä on tarvittu, Isoaho mainitsee.

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmis

Jaa referenssi

Ota yhteyttä

Lauri Kaunisvirta

Johtaja | Asiakkuudet ja myynti

+358 44 564 4872 lauri.kaunisvirta@fira.fi