Asuntorakentaminen Vuokra-asuntoja

Helsingin Fregatti Dygdenin kuja – A-Kruunu

Tilaaja

A-Kruunu Oy

Vuosi

‍06/2018-09/2019

Laajuus

4528 brm² / 40 asuntoa

Sijainti

Helsinki

Pääsuunnittelija

Inaro Oy

Urakkamuoto

KVR-urakka

Ihannekohde urbaaneille lapsiperheille

Helsingin Sompasaaressa sijaitseva Fregatti Dygdenin kujan hanke toteutettiin kokonaisurakkana A-Kruunu Oy:lle. Taloon valmistui yhteensä 40 ARA-vuokra-asuntoa. Han­ke kuu­luu Hel­sin­gin kau­pun­gin Ke­hit­ty­vä ker­ros­ta­lo -oh­jel­maan.

“Yhä useampi lapsiperhe haluaa asua kaupunkien keskustoissa, mutta usein esteeksi muodostuu huonosti toimivat asuntopohjat tai asumisen hinta. Hyvän suunnittelun ja ARA-korkotukilainan avulla lapsiperheille saadaan toimivia asuntoja kohtuuhintaan urbaaniin ympäristöön”, kertoo A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Kohteen suunnittelua varten selvitettiin asukashaastattelujen kautta pienperheiden asumisen käytäntöjä. Selvitys tehtiin yhteistyössä Inaro Oy:n arkkitehtien kanssa ja tutkimuksen toteutti tekniikan tohtori Johanna Lilius. Haastattelujen lisäksi toteutettiin kaksi työpajaa, joihin kutsuttiin asukkaita kommentoimaan alustavia suunnitelmia.

Asukkaiden arjen toiminnat tehokkaasti huomioon ottava suunnittelu mahdollistaa, että samaan neliömäärään saadaan enemmän toiminnallisuutta. Tavoitteena on helpottaa lapsiperheiden arkea niin asunnoissa kuin myös yhteis- ja ulkotiloissa.

Fregatti Dygdenin kujan asuntojen suunnittelussa on lähtökohtana pidetty keskeistilan ideaa eli keittiö-olohuonetilan toimintaa perheen keskeisenä yhteistilana johon liitetään tasa-arvoisia makuuhuoneita. Huoneet ovat monikäyttöisiä niin, että niihin kaikkiin mahtuu esimerkiksi parisänky. Toiminnallisuutta asuntoihin saadaan myös liukuoviratkaisujen, alkovien ja parvien avulla. Lisäksi asuttavuutta parantavat kuistimaiset eteiset, joihin asunnon varastotilat liittyvät.

Umpikorttelin keskelle myös rakentui suojaisa piha, jossa lapset voivat leikkiä turvallisesti myös yksin.

[Kuva: Inaro Oy]

Asiakastyytyväisyys

4,3/5

Kokonaistyytyväisyys

4,7/5

Helppous ja vaivattomuus

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmis

Jaa referenssi

Ota yhteyttä

Juha Lanne

Hankekehitysjohtaja | Asuntorakentaminen

+358 40 5250344 juha.lanne@fira.fi