Asuntorakentaminen Vuokra-asuntoja

As Oy Kruunuvuoren Ankkuri

Tilaaja

Merimieseläkekassa Oy

Vuosi

‍09/2014-06/2016

Laajuus

6 000 brm² / 75 asuntoa

Sijainti

Helsinki

Pääsuunnittelija

Sigge Arkkitehdit Oy

Urakkamuoto

Allianssi

Helsingin Kruunuvuorenrannassa sijaitseva asuinkerrostalokohde, joka toteutettiin allianssimallilla.

Kehitysvaiheen allianssi alkoi keväällä 2014 ja alkuvuodesta 2015 siirryttiin toteutusvaiheen allianssiin. Tämä oli 2015 yksi Suomen laajimmista allianssiurakoista. Firan ja Merimieseläkekassan lisäksi mukana olivat Sigge Arkkitehdit Oy, Sweco Rakennetekniikka Oy, Sähköinsinööritoimisto J. Mannonen, Climaconsult Finland Oy, Top Building Oy ja Maanrakennusliike Louhintahiekka Oy.

Läpinäkyvä allianssimalli

Allianssissa on yhteinen kaupallinen malli, jonka yhteiset tavoitteet osapuolet jakavat. Käytännössä myös onnistumiset ja tappiot ovat yhteisiä. Esimerkiksi hankkeelle on asetettu viiden vuoden takuuaika. Jos korjattavaa tänä aikana ilmaantuu, on vastuu siitä koko allianssilla. Allianssi perustuu läpinäkyvyyteen ja luottamukseen. Kyse on tilaajan tarpeisiin vastaamisesta eli palveluliiketoiminnasta.

Firan toiminta on jättänyt hyvän fiiliksen. Alliansiosaaminen Firalla on ollut hyvällä tasolla. Aikataulu on pitänyt ja kokemus ollut positiivinen. Ymmärrys allianssista on saatu perille työmaallekin asti. Toiveitani ei ole ainoastaan kuunneltu, vaan olen saanut itsekin osallistua prosessiin. Eiköhän tästä samalla konseptilla jatketa

Matti Jokinen, Projektipäällikkö, Merimieseläkekassa

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmis

Jaa referenssi

Ota yhteyttä

Lauri Kaunisvirta

Johtaja | Asiakkuudet ja myynti

+358 44 564 4872 lauri.kaunisvirta@fira.fi