Blogi

13. marraskuuta 2023

Rakennusalan murros vaatii uudenlaista osaamista ja panostusta henkilöstöön

Rakennusalalla eletään haastavia aikoja, ja ikävä kyllä moni alan toimija on vaikeuksissa. Mekin olemme tässä markkinatilanteessa joutuneet sopeuttamaan toimintaamme, vaikka vakavaraisena yhtiönä tilanteemme onkin hyvä.  

Vaikka taantuma ja suhdanteiden alamäki tuovat alalle omat haasteensa ja muutoksensa, niin vieläkin suurempi murros on tarve kehittää tuottavuutta digitalisaation ja teollisen rakentamisen avulla. Olemme rakentaneet liian pitkään samalla kaavalla, ja alan tuottavuus on pysynyt vuosikymmenet samalla tasolla.  

Fira on parantanut tuottavuutta omalla kehitystyöllä. Se ei tarkoita kiireen lisäämistä, vaan entistä parempaa suunnittelua. Hyvin suunniteltujen prosessien mukaan jokainen tietää, mitä tehdä ja milloin. Jotta voimme kehittää tuottavuutta, tulee meidän myös huolehtia, että meillä on riittävää osaamista ja ihmiset viihtyvät työssään. Strategiaamme onkin kirjattu yksiselitteisesti: ihmiset ensin

Osaamista kehitettävä työn muuttuessa, työnkierto yksi ratkaisu 

Osaamista voi kehittää monella tavalla. Koulutuksen, kuten Fira Akatemian lisäksi yksi toimintamalli on työnkierto. Se on meille luonnollinen tapa lisätä firalaisten osaamista, mutta myös jakaa osaamista talon sisällä.  Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi hyppyä asuntorakentamisesta vaikkapa toimitila- tai korjausrakentamisen pariin.  

Työnkierron avulla firalaiset oppivat uusia taitoja, saavat kokemusta eri tehtävistä ja laajentavat osaamisensa kirjoa. Samalla tietotaitoa siirtyy myös työmaiden ja toimiston välillä. Onnistunut työnkierto varmistetaan kunnollisella perehdyttämisellä. 

Haluatko töihin Firalle? 

Vaikka panostamme oman henkilöstömme oppimiseen ja kehittymiseen, on meillä kuitenkin tarvetta saada aika ajoin osaamista ja lisäkäsiä myös talon ulkopuolelta. Firalla työskentelee noin 300 ammattilaista hyvin monipuolisissa tehtävissä.  

Jos kiinnostuit meistä ja haluaisit liittyä joukkoomme, seuraa tekemistämme ja avoimia työpaikkoja somessa ja osoitteessa https://fira.fi/liity-joukkoon/#avoimet.  

Meillä on tällä hetkellä paljon rakennusalan avoimia työpaikkoja:

Haemme joukkoomme uusia kollegoita seuraaviin pesteihin: 

Kestävän kehityksen päällikkö 

Kustannusasiantuntija laskenta ja ratkaisukehitystiimiin 

Talotekniikan projektipäällikkö asuntorakentamisen linjaan 

Talotekniikan määrälaskija asuntorakentamisen linjaan 

Talotekniikan hankintapäällikkö asunto- sekä asuntokorjausrakentamisen hankintoihin 

Jaa artikkeli

Askarruttaako jokin?

Heidi vastaa

Heidi Elfström

Heidi Elfström

Rekrytointipäällikkö

+358405378104 heidi.elfstrom@fira.fi