Blogi

29. marraskuuta 2021

Firalla rohkaistaan kehittymään ja kokeilemaan uutta

Firalla työskentelevä Antti Peltonen vaihtoi hiljattain työtehtäviä hankintainsinööristä työmaainsinööriksi. Hän on tyytyväinen työkiertoon, jota yrityksessä aktiivisesti edistetään.

Firalla henkilöstö saa kokeilla uusia työskentelytapoja ja kehittyä työssään

Firalla työskentelevä Antti Peltonen vaihtoi hiljattain työtehtäviä hankintainsinööristä työmaainsinööriksi. Hän on tyytyväinen työkiertoon, jota yrityksessä aktiivisesti edistetään.

”Esitin toiveen päästä toimistolta työmaalle, ja toiveeni toteutui. Itselleni on tärkeää, että työ haastaa jatkuvasti kehittymään ja vastuualueet kasvavat tai vähintään muuttuvat”, Peltonen sanoo.

Firan HR-päällikkö Sylvia Hyry kertoo, että Firalla halutaan tehdä asioita uudella tavalla ja työntekijät saavat kokeilla uusia työskentelytapoja sekä kehittää omaa työtään. Kehittymistä tuetaan esimerkiksi työnkierron kautta ja antamalla työntekijöille vastuuta.

”Avoimet tehtävät laitetaan aina ensin sisäiseen hakuun ja työntekijöitä rohkaistaan kokeilemaan uutta. Työpaikan vaihdon sijaan voi tehtäviä vaihtaa ja kehittää itseään uusissa tehtävissä yrityksen sisällä”, Hyry toteaa.

Yrityskulttuuri teki vaikutuksen

Diplomi-insinööriksi opiskellut Peltonen on työskennellyt Firalla viisi vuotta. Hän tuli yritykseen trainee-ohjelman kautta. Työharjoittelu opintojen ohessa oli hänen mielestään erinomainen tapa saada tuntumaa työelämään.

Jo opiskeluaikana Peltonen sai kokemusta monipuolisista työtehtävistä, mikä selkeytti näkemystä tulevaisuuden urasuunnitelmista.

”Vaikka minulla ei ollut kokemusta, tuli heti tunne, että minuun luotetaan ja kokeneemmilta sai tukea”.

Diplomityön valmistuttua Peltonen tarttui Firan tarjoukseen vakituisesta työpaikasta. Hän pitää yrityskulttuurista, jossa asioita pyritään tekemään koko ajan paremmin sekä kokeillaan rohkeasti uutta ja mennään yhdessä eteenpäin.

Peltonen kokee, että työntekijöille annetaan mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan, jos sitä itse haluaa.

Yksilöllistä kehittymistä tuetaan

Firalla oppiminen ja kouluttautuminen lähtevät työntekijän yksilöllisistä kiinnostuksen kohteista.

”Osa haluaa siirtyä urallaan vastuullisempiin tehtäviin. Toiset taas pysyvät mieluummin nykyisessä roolissaan ja syventävät siinä osaamistaan. Jokaisen yksilöllinen kehityspolku on ja saa olla erilainen” Hyry sanoo.

Oman osaamisen syventämisessä Peltonen hyödyntää Fira Akatemian koulutustarjontaa, jossa kouluttajina toimii omia ja yrityksen ulkopuolisia asiantuntijoita.

Firalla hyödynnetään laajasti myös mentorointia, jossa ammattilaiset sparraavat ja siirtävät niin sanottua hiljaista tietoa kollegoilleen. Myös Peltosella on hyviä kokemuksia saamastaan mentoroinnista.

”Olen myös toiminut itse ohjaajana taloon tulleille harjoittelijoille. Tällaisen tehtävän antaminen osoittaa, että minuun luotetaan.”

> > Katso avoimet työpaikkamme täältä

[Kirjoitus on alunperin julkaistu Rakennuslehden ”Ammattitaidolla rakentamassa” -julkaisussa 19.11.2021]

Jaa artikkeli