Blogi

12. toukokuuta 2021

Taloyhtiön putkiremontti onnistuu hyvällä suunnittelulla ja asiakaspalvelulla

Ison taloyhtiön putkiremontin onnistumisen edellytyksiä ovat hyvä suunnittelu, tuttu porukka ja keskitetty asukaspalvelu.
Taloyhtiön putkiremontti

Ison taloyhtiön putkiremonttia toteuttaessa meillä Firalla on kaikista tärkeintä se, että asukkaat ja osakkaat kokevat saavansa saavat hyvää palvelua. Onnistumisen edellytyksiä ovat hyvä suunnittelu, tuttu porukka ja keskitetty asukaspalvelu. Työmaalla pidetään joka päivä huolta siitä, että asukkaat pääsevät takaisin koteihinsa sovitun aikataulun mukaisesti.

Perinteinen ison taloyhtiön putkiremontti Pohjois-Haagassa

Firalla on parhaillaan meneillään Helsingin Pohjois-Haagassa suuri perinteinen taloyhtiön putkiremontti. Kohteeseen kuuluu yhteensä kahdeksan 1970-luvulla valmistunutta kerrostaloa ja vajaat 200 asuntoa. Vuosien varrella Fira on toteuttanut useita vastaavia putkiremontteja.

– Tällaisissa kohteissa korostuu kyllä hyvän suunnitelman ja tutun porukan merkitys. Olemme tehneet samalla porukalla remontteja useita vuosia, minkä ansiosta tunnemme toisemme ja odotuksemme puolin toisin. Työt sujuvat tällä porukalla paljon paremmin kuin vieraamman porukan kanssa, painottaa työpäällikkö Jaakko Viitanen.

Isoissa kerrostaloyhtiöissä suunnittelu on avain onnistumiseen

Firalla panostetaan paljon siihen, että asiakkaiden ja asukkaiden palvelukokemus taloyhtiön putkiremontista olisi mahdollisimman hyvä. Tyytyväiset osakkaat ja asukkaat ovat iso osa putkiremontin onnistumista.

– Onnistumisen edellytyksiä ovat hyvät suunnitelmat, hyvä työsuunnittelu ja hyvät, motivoituneet työntekijät, summaa palveluinsinööri Seija Pramila.

– Asukkaiden ja osakkaiden apuna on koko prosessin ajan keskitetty asukaspalvelu, joka neuvoo heitä kaikissa mietityttävissä asioissa, Pramila kertoo.

Jokainen asunto on oma kokonaisuutensa, joka halutaan luovuttaa asukkaalle takaisin sovitussa aikataulussa.

Seija Pramila, palveluinsinööri

Isoissa putkiremonteissa ratkaisevan tärkeässä roolissa on aikataulussa pysyminen. Töitä tehdään niin sanotusti ketjussa ja jos jossakin työvaiheessa jäädään jälkeen, ketjuttuvat sen vaikutukset aina projektin loppuun asti.

– Meidän pääprioriteettimme on se, että asukkaat pääsevät takaisin koteihinsa aikataulussa, sanoo vastaava mestari Arttu Aho.

Remontoimme ihmisten koteja

Firalla halutaan keskittyä isojen kokonaisuuksien lisäksi tarkasti myös jokaiseen asuntoon. Koska Pohjois-Haagan kohteessa on yhteensä melkein 200 remontoitavaa asuntoa, niin voidaan sanoa, että käynnissä on yhteensä melkein 200 työmaata. Jokainen asunto on oma kokonaisuutensa, joka halutaan luovuttaa asukkaalle takaisin sovitussa aikataulussa.

– Olemme alusta saakka uskoneet Firan putkiremonteissa siihen ajatukseen, että emme ole pelkästään remontoimassa taloon uusia putkia ja sähköjohtoja, vaan olemme remontoimassa ihmisten koteja. Se on meille sellainen arvo, josta haluamme pitää kiinni. Haluamme, että asukkaat ja osakkaat kokevat saavansa hyvää palvelua ja että heidät huomioidaan tämän remontin keskellä, Viitanen kiteyttää.

Haluatko hyvän ja asiantuntevan porukan toteuttamaan putkiremontin myös teidän taloyhtiöönne? Ota yhteyttä alta

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Sami Kokkonen

Johtaja | Putkiremontit ja asuntokorjaukset

+358 400 204 250 sami.kokkonen@fira.fi