Blogi

29. elokuuta 2017

Kesä firalaisena harjoittelijana

Lähes yksinomaan tehdasympäristöissä työskennelleenä lähes valmiina diplomi-insinöörinä, tässä oli tilaisuuteni kokea jotain aivan uutta harjoittelijana.
kesä firalaisen harjoittelijana

[Artikkelin on kirjoittanut Sebastian Sigfrids]

Lähes yksinomaan tehdasympäristöissä työskennelleenä viittä vaille valmiina diplomi-insinöörinä kesän 2017 toiveisiini kuului uuden alan tai työtehtävän kokeminen ennen viimeisen opiskeluvuoden alkua. Keväällä päädyin sopivasti osakuntani yritysillallisella keskustelemaan rakennusalan tulevaisuudesta ja murroksesta Firan HR-päällikkö Riikan ja strategiajohtaja Villen kanssa. Huomasin heidän edustavan täysin omasta vanhoillisesta mielikuvastani poikkeavaa rakennusliikettä, joka oli itselleni ennestään tuttu lähinnä kahden viikon putkiremontin toteuttajana.

Ehkä tässä olisikin tilaisuus kokea jotain aivan uutta, niin itseään kuin rakennusalaakin uudistavassa yrityksessä?

Toukokuun puolessa välissä aloitin harjoittelijana Firan liiketoiminnan kehitys ja tuki -tiimissä. Aavistin (ja toivoin!) ensimmäisten viikkojen uudessa ympäristössä ja yhteisössä tarjoavan melkoisen myllerryksen rakennusalan ulkopuolelta tulleelle. Tätä blogikirjoitusta laatiessani kuitenkin huomaan, että myllerrys on jatkuvaa. Firalla ei tyydytä olemassa olevaan, vaan suunta on eteenpäin ja kehityksen kohteena on sekä nykyinen toiminta että tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuudet. Tekemisen tempo on nopea.

Heti kesän alusta minut osallistutettiin erilaisiin kehitysprojekteihin ja kävin myös usealla työmaalla seuraamassa uuden projektinjohtojärjestelmän käyttöönottoa. Harjoittelijana tehtävien laaja kirjo on ollut innostava ja uutta näkemystä on karttunut erityisesti digitaalisten työkalujen käytöstä rakennusliiketoiminnan tehostamisessa, kuten projektinjohdossa ja oppimisessa. Olen myös ollut mukana laatimassa uutta mallia Firan rakennusliiketoiminnan tehtävänkuvauksille, minkä myötä organisaatio ja ihmiset tulivat tutuiksi heti alkuviikkoina. Päivittäin tunsin päässeeni tekemään mielenkiintoisia ja merkityksellisiä asioita – mitä mainioimmassa työyhteisössä.

Kesän lähestyessä loppuaan tuntuu, että kolme kuukautta on kulunut kuin siivillä. Toivottavasti minunkin ”aloittelijan mieli”, jota traineekollegani Joonas pohti alkukesän blogikirjoituksessaan, on tuonut uutta näkemystä niihin kehitysprojekteihin, joissa olen ollut mukana kesän aikana. Mahtavia kokemuksia rikkaampana tunnen pintaraapaisun rakennusliikkeen toimintaan olleen hyvin antoisa ja rakennusalan monipuolisuuden tehneen minuun suuren vaikutuksen.

Jaa artikkeli