Postipuisto asuinalueena

Myytävät asunnot Pohjois-Pasilan Postipuistossa.

Katso myytävät kohteet ja asunnot

Tervetuloa viihtymään tulevaisuuden puistokaupunkiin

Postipuisto asuinalueena –
Nauti luonnosta ja kaupungin läheisyydestä

Postipuisto on Pohjois-Pasilaan rakentuva moderni asuinalue, joka tarjoaa hyvät liikenneyhteydet, kattavat palvelut ja viihtyisän asuinympäristön aivan Keskuspuiston kupeessa. Alueen läpi kulkeva kävelykatu Kustinpolku luo mukavat puitteet urbaaniin yhdessäoloon ja ajanviettoon

Myytävät kohteet

Kaupunkimaista asumista hyvien liikenneyhteyksien äärellä
Ilmalan ja Käpylän asemien tuntumassa.

Postipuisto

Modernista 26 hehtaarin alueesta on tulossa kaupunkimainen, tehokkaasti rakennettu urbaani asuinalue, jossa umpikorttelit muodostavat suuria, vehreitä korttelipihoja ja jonka halki kulkee viihtyisä kävelykatu Kustinpolku.

Ilmalan ja Käpylän juna-asemat sijaitsevat kävelymatkan päässä. Julkisivut reitin varrella ovat mittakaavaltaan ja hiotuilta yksityiskohdiltaan jalankulkijaa miellyttäviä. Pohjois-Pasilaan rakentuva Postipuisto rajautuu pohjoisessa Metsäläntiehen, idässä Veturitiehen ja lännessä Keskuspuistoon.

Luonnon läheisyys

Postipuisto tarjoaa ulkoilijan ja liikunnanharrastajan unelmasijainnin aivan Keskuspuiston laidalla. Voit lähteä metsälenkille kotioveltasi.

Hyvät liikenneyhteydet

Postipuistosta on kävelymatka Ilmalan ja Käpylän juna-asemille. Lisäksi raitiovaunulle on varaus, mutta alkuun alueelle kulkee busseja.

Urbaani puistokaupunki

Alueen läpi Ilmalan asemalta Käpylän asemalle kulkeva viihtyisä, miellyttävästi valaistu kävelykatu kahviloineen ja ravintoloineen tarjoaa mukavat puitteet kaupunkimaiseen ajanviettoon.

Kattavat palvelut

Alueelle rakennetaan päiväkoteja, alakouluja ja ruokakauppoja. Pasilan aseman yhteyteen vastikään avattu Kauppakeskus Tripla tarjoaa kattavat ostosmahdollisuudet.

Yhteisöllisyys Postipuistossa

Postivarikko

Postipuiston teemana on yhteisöllisyys: asuintalojen yhteistilat kootaan Rullakkotorin laidalle isoksi, yhteiseksi monikäyttöiseksi asukastilaksi (1 150 m²). Asukastila valmistui keväällä 2023.

Postivarikko sijaitsee Postipuiston sydämessä ja alueen keskeisen toritilan, Rullakkotorin laidalla. Erikokoiset ja -luonteiset tilat mahdollistavat monipuoliset käyttötarkoitukset ja toiminnot. Esimerkiksi rakennuksen eteläpäässä sijaitseva verstas on asukkaiden puutyö-, askartelu-, ja rakentelukäyttöön. Aulaan avautuu puolestaan erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kokouksiin ja ryhmätöihin sopiva monitoimitila, johon liittyy yhteiskäyttökeittiö.

Aula

Aulatilat ovat vapaasti kaikkien käytössä Postivarikon aukioloaikoina.

Kahvila

Aulan yhteydessä tulee sijaitsemaan myös viihtyisä kahvila, jonka yrittäjä tarkentuu myöhemmin.

Verstas

Verstaan tilat tulevat olemaan vuokralaistaloyhtiöiden asukkaiden käytössä ilmaiseksi. Tila on myös varattavissa ja siellä voi vaikkapa huoltaa ja korjata omia urheiluvälineitä itsenäisesti. Tilassa järjestetään myös maksullisia ohjattuja kursseja.

Liikuntasali

Liikuntasaliin varataan vapaavuoroja vuokralaistaloyhtiöiden asukkaille esimerkiksi koripallon, lentopallon ja salibandyn pelaamiseen. Vapaat vuorot ovat ilmaisia alueen asukkaille. Myös omia harrastevuoroja vaikkapa sulkapallon pelaamiseen on mahdollista varata maksua vastaan.

Kuntosali

Kuntosali tulee olemaan veloituksetta asukkaiden käytössä.

Työ ja esiintymistila

Työ- ja esiintymistilaa asukkaat voivat käyttää etätyöskentelyyn, tapahtumien tai juhlien järjestämiseen. Työpöydät ovat alueen asukkaiden varattavissa ja ilmaisia. Asukkaiden omia tilaisuuksia varten varattuna tila on maksullinen.

Monitoimitila ja keittiö

Monitoimitila ja siihen liittyvä keittiö tulevat olemaan asukkaiden käytössä ilmaiseksi. Asukkaat voivat käyttää monitoimitilaa ja keittiötä myös kokousten tai juhlien järjestämiseen. Asukkaiden omia tilaisuuksia varten varattuna tila on maksullinen. Monitoimitilassa kaikkien käytössä on lisäksi leluja ja pelivälineitä.

Kirjasto

Kirjasto tulee olemaan kaikkien vuokralaistaloyhtiöiden asukkaiden käytössä ilmaiseksi. Tilaa voidaan käyttää myös etätyöskentelyyn, lautapeleihin tai opiskeluun.

Havainnekuva Postivarikosta

Postivarikon pohjakuva ja eri tilojen toiminnot

Hyvät peruspalvelut ja yhteydet

Asukasmäärän kasvaessa Pasilaan tulee useita uusia päiväkoteja.  Pohjois-Pasilaan on tulossa useita päiväkoteja ja lisäksi suunnitellaan päiväkodin rakentamista Ilmalaan. Pasilaan tulee myös uusi peruskoulu Ratapihakortteleihin (1.-9. lk) ja ala-aste Pohjois-Pasilaan. Kalasataman keskukseen valmistuvalle Helsingin kaupungin terveys- ja hyvinvointikeskukseen on Pasilasta hyvät yhteydet.

Postipuisto sijoittuu idässä Mäkelänkadun ja lännessä Mannerheimintien väliin. Bussit kulkevat Metsäläntiellä ja tulevaisuudessa myös Veturitietä pitkin. Juna-asemia löytyy lähistöltä useita.

Käpylän asema 1,7 km
Huopalahden asema 2,1 km
Ilmalan asema 2,0 km

Kaupalliset palvelut lisääntyvät

Kaupallinen palvelutarjonta lisääntyy alueella merkittävästi. Suurin osa uusista yksityisistä palveluista sijoittuu Keski-Pasilaan syksyllä 2019 avattuun uuteen Tripla-kaupunkikeskukseen (Mall of Tripla), joka on liiketilojen määrällä mitattuna Suomen suurin. Yhteydet Triplaan Pasilan muista osista ovat kaikilla liikennemuodoilla sujuvat.

Päivittäistavarakauppoja on tulossa sekä Ilmalaan että Pohjois-Pasilan eri alueille. Kaikilla Pasilan alueilla liiketiloja on sijoitettu myös toimisto- ja asuinrakennusten katutasoon luomaan elävää kaupunkitilaa. Konepajalla liiketiloja kehitetään myös suojeltuihin konepajarakennuksiin.

Oma lähikauppa (Alepa) avautui syksyllä 2021
K-Supermarket Mustapekka 1,6 km
Maunulan S-Market 2 km
Haagan terveysasema 1,6 km
Maunulan yhteiskoulu 1,8 km
Tripla 3,3 km
Kauppakeskus Kaari 3,4 km

Luonto ja liikkuminen

Etelässä Pasila, idässä Käpylä, pohjoisessa Metsälä ja Lännessä keskuspuisto. Postipuisto tarjoaa ulkoilijan ja liikunnanharrastajan unelmasijainnin aivan Keskuspuiston laidalla. Voit lähteä metsälenkille kotioveltasi.

Keskuspuisto 200 m
Maunulan koirapuisto 800 m
Pirkkolan liikuntapuisto 2 km