ensiasunnonostajalle

Oletko ajatellut ensiasunnon hankkimista?

Oma koti ei ole vain paikka asua, vaan se kartuttaa myös varallisuuttasi. Kun omistat asunnon, lyhennät joka kuukausi lainaa ja kasvatat samalla omaa varallisuuttasi.

Oma ensiasunto kannattaa hankkia pian

Tällä hetkellä ensiasunnon ostajat voivat vielä iloita siitä, että he eivät joudu maksamaan varainsiirtoveroa. Kuitenkin vuoden 2024 alusta lähtien hallitus suunnittelee muutosta, joka saattaa tuoda mukanaan varainsiirtoveron myös ensiasunnon ostajille. Nykyään asunto-osakekaupassa varainsiirtovero on tavallisesti 2% asunnon velattomasta myyntihinnasta. Säästö voi olla jopa useita tuhansia euroja!

Miksi hankkia uudisasunto?

Uudiskohde on sopiva vaihtoehto monille ensiasunnon ostajille, sillä se tarjoaa modernia ja huoltovapaata asumista, alhaisempia energiakustannuksia ja monipuolisia mahdollisuuksia oman kodin räätälöintiin.

Kuka on ensiasunnon ostaja?

Ensiasunnon ostaja on henkilö, joka täyttää seuraavat kriteerit:

  • Hän on kaupantekohetkellä 18–39-vuotias.
  • Hän omistaa kaupan jälkeen vähintään 50% asunnon osakkeista.
  • Hän aikoo muuttaa ostamansa asunnon vakituiseksi asunnokseen ja tehdä muuton 6 kuukauden kuluessa kaupanteosta tai uudiskohteen valmistumisesta.
  • Hänellä ei ole kaupantekohetkellä tai ole ollut sitä ennen omistusta yli 50% mistään asunto-osakkeesta tai asuinrakennuksesta
  • Jos asunnon ostajia on kaksi, kumpikin heistä omistaa vähintään 50% osakkeista, ja heidän on täytettävä muut yllä olevat ehdot tullakseen katsotuiksi ensiasunnon ostajiksi. Jos toinen ostajista ei täytä ensiasunnon ostajan kriteerejä, toisen voi silti katsota ensiasunnon ostajaksi, jos hän omistaa vähintään 50% osakkeista ja muut kriteerit täyttyvät.

Ensiasunnon ostajalle myönnetty verovapaus koskee asunto-osakkeiden lisäksi myös kiinteistöjä, kuten omakotitaloja. On tärkeää huomata, että verovapaus ei koske autopaikkojen osakkeita, jotka voidaan myydä erikseen.

kodinostajan Huippuetu

Kodinostajan etu

Selvää säästöä – maksamme varainsiirtoveron puolestasi

Tehdessäsi asuntokaupat Helsingin Idyllistä tai Helsingin Eloisasta 1.10.2023 – 31.1.2024 välillä, maksamme 1,5 % suuruisen varainsiirtoveron puolestasi. Säästösi on jopa tuhansia euroja!

Alennuksen saa kun asuntokaupat tehdään 31.1.2024 mennessä.

Huom. Varainsiirtoveroetu koskee vain uusia asuntokauppoja, eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin tai lisätä jo tehtyihin kauppoihin.

Lisätietoja: Ayala Maimon p. +358 40 524 9600 | ayala.maimon@fira.fi

Tutustu myytäviin asuntoihin ja hyödynnä etu!

As Oy Helsingin Eloisa

As Oy Helsingin Idylli

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä.

Vastaamme mielellämme kaikkiin ensiasunnon ostajaa arvelluttaviin kysymyksiin.

Ayala Maimon

Kuluttajamyyntipäällikkö LKV

+358 40 524 9600 ayala.maimon@fira.fi