Logistiikkakeskukset ja hallimainen rakentaminen

Palvelumme logististen tilojen kehitykseen ja rakentamiseen

Vaihdetaanko ajatuksia tarpeestanne jo tänään?

Logistiikka ja varastot liiketoiminnan lähtökohdista

Jokainen projekti on erilainen, mutta monesti samat tavoitteet koskevat jokaista modernia logistiikkakeskusprojektia. Logistiikkakeskusten rakentaminen edellyttää monipuolista osaamista ja huolellista suunnittelua, jotta lopputuotteesta saadaan toiminnallinen, tehokas, turvallinen, ympäristöystävällinen sekä kestävä. Onnistuneella logistiikkakeskuksen rakentamisella voidaan parantaa yritysten logistiikkaa ja jakelua sekä luoda kilpailuetua markkinoilla.

Rakennamme asiakaslahtöisesti logistiikkakeskukset, terminaalit, varastot sekä logistiikka- ja toimistotilaa yhdistävät hybriditoimitilat. Omaamme vankan kokemuksen vaativien ja laajojen logistiikkakeskushankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Ratkaisukehityksemme avulla pystymme löytämään asiakkaalle eri ratkaisuvaihtoehtojen joukosta optimaalisimman. 

4/5

Logistiikkahankkeiden asiakastyytyväisyys

23

Toteutettua logistiikka- tai
teollisuushanketta

+210 000m²

rakennettua logistiikkatilaa

Asiakkaitamme

Asiakas keskiössä – ylivoimainen projektinhallinta

Kuluja ja kiloja pois ratkaisukehityksellä

Firan toimintamallissa ratkaisukehitystiimi on heti hankkeen alkuvaiheesta lähtien tuottamassa optimaalisinta ratkaisuvaihtoehtoa rakennushankkeen toteuttamiseksi. 

Ympäristö ja kustannustehokkuus huomioiden

  • Jo rakennushankkeen alkuvaiheessa selvillä käytettävät massat, hiilijalanjälki ja rakentamisen kustannukset
  • Yli 10 vuoden kokemus optimaalisista ratkaisuista
  • Tilaajan tarpeet kaiken suunnittelun keskiössä
  • Toimiva suunnitelmien hyväksyttämisen prosessi

Kustannustietomalli takaa tarkkuuden

Ratkaisukehitystiimin tekemän tietomallin avulla saadaan laskettua rakennuksessa käytettävät rakennusmassat, ja näin saadaan jo hankkeen alkuvaiheessa selville rakentamisen kustannukset ja rakentamisen aiheuttama hiilijalanjälki.

Ihmiseltä ihmiselle – luottamusta ja dataa

  • € – Tarkka hinta kustannustietomallin määrillä
  • CO2 – Materiaalimäärien ja päästöjen optimointi
  • Vaihtoehtoja ratkaisujen vertailuun
  • Paras lopputulos annetulla budjetilla

Projektien johtaminen tiedolla

Kun läpi koko rakennushankkeen hyödynnetään digitaalisia työkaluja, kerätään samalla arvokasta tietoa. Dataa prosessoimalla ymmärretään paremmin, mikä tieto on arvokasta johtamisen ja toiminnan kehittämisen näkökulmasta, ja millaiset prosessit tukevat fiksua rakentamista. 

Läpinäkyvässä tiedossa on arvoa

  • Järjestelmillä johdetaan turvallisuutta, laatua, aikataulua, taloutta ja ympäristön osalta esimerkiksi kierrätysastetta
  • Vähemmän erillisiä raportteja – tieto yhdessä paikassa koostetusti
  • Mahdollistaa jatkuvan kehittymisen ja oppimisen

tarkistuslista

Olemme apunasi hankkeen kaikissa vaiheissa

Ymmärrämme, että jokainen projekti on ainutlaatuinen, vaatien räätälöityjä ratkaisuja. Panostamme kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan kattaen kaikki vaiheet suunnittelusta toteutukseen. Autamme kartoittamaan ja löytämään optimaalisen sijainnin, neuvomme ympäristösertifikaattien valinnassa ja tarvittaessa toteutamme videoidut käytönopastukset siivittämään kohteenne käyttöönottoa.

Logistiikkatilojen rakennuttajan tarkistuslista:

Määrittelemme mielellämme hankkeen lähtötiedot yhdessä kanssanne 

Logististen tilojen suunnittelussa ja rakentamisessa on tärkeää huomioida muun muassa toiminnallisuus, tuotteiden luonne ja määrä, toimintojen sijainti ja virtaus sekä erilaiset järjestelmät ja teknologiset ratkaisut. Näitä ovat mm. automatisoidut varastonhallintajärjestelät ja kuljetinjärjestelmät. Esimerkiksi tuotteiden varastoinnin ja keräilyn automatisointi voi parantaa logistiikan tehokkuutta ja nopeutta sekä vähentää virheiden mahdollisuutta. Kuljetinjärjestelmien ja robotiikan käyttö voi puolestaan helpottaa tuotteiden siirtoa ja käsittelyä.

Myös rakennusten sijoitteluun liittyvät ympäristövaatimukset, kuten maisemanäkökulmat, voivat vaikuttaa suunnitteluun.

Rakennuksen sijainnin suhteen on hyviä miettiä useita sopivia vaihtoehtoja jotka tukevat liiketoimintaanne.

Tarvitsetko apua tontin etsinnässä?

Eri alueilla on erilaisia vaatimuksia ja rakennusluvan saaminen voi vaatia erilaisia toimenpiteitä.

Nämä on hyvä huomioida sijaintitoiveiden selkiydyttyä.

Toteutusmuodon valinnalla on keskeiset vaikuttamismahdollisuudet rakennushankkeen onnistumiseen.

Oikean toteutusmuodon valinnalla voidaan tukea hankkeelle asetettuja tavoitteita ja pienentää hankkeen riskejä. Toisaalta väärällä toteutusmuodolla voidaan rajata pois esimerkiksi keinoja hyödyntää toteuttajan tietotaitoa parhaista suunnitteluratkaisuista tai kustannustasosta. Toteutusmuoto on asiakkaan kannalta rakennuksen ja siihen liittyvien palveluiden hankintatapa.

Hankkeelle paras hankemuoto voidaan sopia yhdessä kanssanne parhaiten tarkoitusta palvelevaksi. Toteutamme rakennushankkeen siihen parhaiten soveltuvalla tavalla, oli kyseessä sitten projektinjohtourakka, kvr-urakka (kokonaisvastuurakentaminen), kokonaishintainen urakka, jaettu urakka tai allianssimalli.  Lue lisää eri  hankemuodoista tästä

Laadi selkeä aikataulu, jossa näkyvät kaikki rakentamisen vaiheet.

Tämä kannattaa joskus tehdä käänteisessä järjestyksessä, eli alkaen lopusta. Milloin projektin tulee olla käytössä? Kauanko rakentaminen arviolta vie? Kauanko suunnittelussa menee aikaa? Entä investointipäätöksessä? Tai hankekehitysvaiheessa ja rakennusluvan saamisessa? Tarjouspyyntöihin ja viitesuunnitelmien laatimiseen tulee myös varata aikaa.

 

Hankkeelle on hyvä laatia alustava kustannusarvio

Projektin kustannukset tulee arvioida tarkasti ja budjetti suunnitella kattavasti, huomioiden kaikki mahdolliset muuttujat ja riskit. Hyvä kustannusten hallinta on avain onnistuneeseen projektiin.

Projekti tarvitsee johtajan rakennuttajaorganisaatiosta

Firan hankkeissa oma ydinryhmämme tukee tilaajan avainhenkilöitä, ja autamme myös muodostaman projektille toimivan ohjausryhmän.

Hanke kannattaa suunnitella ottaen huomioon muuttuvat ympäristövaatimukset, yhteisösuhteet, sosiaalinen vastuu, eettiset toimintatavat, turvallisuus ja yrityksen omat arvot.

Nämä takaavat hankkeen onnistumisen ja varmistavat tyytyväisyyden rakennuksen käyttöön oton jälkeen. Me tunnemme kaikki yleiset sertifointijärjestelmät ja autamme sertifikaatin hakemisessa ja vaatimusten mukaisessa toteutuksessa.

Tarjoamme asiakastarpeiden perusteella projektikohtaisesti  hankkeeseen vähähiilisiä vaihtoehtotuotteita yhteistyössä kumppaniverkostomme kanssa, mikä auttaa vähähiilisyystavoitteiden saavuttamisessa.

Vaihtoehtoisten vähähiilisien rakennusosien ja materiaalien vertailu CO2-vaikutusten, kustannusten ja lisäarvon perusteella. Tunnistamme ja toteutamme asiakastarpeiden, vaikuttavuuden ja kustannustehokkuuden näkökulmasta tarkoituksenmukaisimmat vähähiiliset materiaali- ja tuoteratkaisut.

Tuotamme tarvittaessa myös rakennuksen käytönopastusvideot, jotka auttavat käyttämään rakennusta kestävästi.

Menesty rakennushankkeessasi

Kokemustietoa rakennuttajille, suunnittelijoille ja rakentajille

Lähetä viesti

Haluatko tietää lisää? Jätä meille yhteystietosi
niin olemme sinuun yhteydessä.

Tutustu myös muihin toimitilarakentamisen palveluihimme