Uutinen

10. toukokuuta 2023

Firalle tuplavoitto työturvallisuudessa 

Rakennusalan palveluyhtiö Fira ylsi kaksoisvoittoon Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa, jossa palkittiin vuoden 2022 parhaat yritykset ja työmaat.
Firalle tuplavoitto työturvallisuudessa 

Palkinnot jaettiin Rakennusteollisuuden turvallisuusviikon pääseminaarissa Vantaalla tiistaina 9.5.2023.  

Fira ylsi ykkössijalle sekä yrityssarjan isojen talonrakennusyritysten sarjassa että talonrakennusalan työmaasarjan isojen rakennusyritysten sarjassa, jossa voiton vei Firan asuntorakentamisen työmaa As Oy Espoon Peijinkatu 6. 

Palkinnon vastaanottivat Mikko Råglund (työpäällikkö), Hanne Teräväinen (vastaava työnjohtaja), Jari Pulkkinen (turvallisuuspäällikkö) ja Teemu Latva (työturvallisuuspäällikkö)

Firassa on tehty työturvallisuuden eteen työtä vuosien ajan ja pitkäjänteinen, hyvä johtaminen on turvallisuuden myönteisen kehittymisen taustalla 

” Turvallisuus ja työhyvinvointi on saatu mukaan kaikkien firalaisten tekemisiin ja yrityksen johtamisjärjestelmiin. Meillä oli kilpailuvuonna historiamme paras tapaturmataajuusluku, hyviä turvallisuusmittausten tuloksia on raportoitu laajalti työmailtamme. Olemme panostaneet tiedolla johtamisessa erityisesti järjestelmien digitalisaatioon. Sen lisäksi Rakennusteollisuus RT:n koordinoima, rakennusalan yritysten välinen yhteistyö turvallisuuden eteenpäin viemiseksi on auttanut paljon siinä, että saavutimme näin hienon tuloksen”, toteaa Firan turvallisuuspäällikkö Jari Pulkkinen

”Tälläiseen suoritukseen tarvitaan koko työmaan panos. Kaikki työmaalla ovat olleet sitoutuneita työturvallisuuteen ja ymmärtäneet sen tärkeyden”, kertoo vastaava työnjohtaja Hanne Teräväinen

”Työmaalla on tehty järjestelmällisesti jatkuvaa työtä työturvallisuuden eteen ja sitoutuminen on ollut korkealla tasolla. Työturvallisuudessa kaikki lähtee liikkeelle yrityksen vaatimustasosta. Työturvallisuustiimi on tehnyt hyvää työtä muun muassa vierailemalla työmailla aktiivisesti”, kertoo työpäällikkö Mikko Råglund.

Fira saavutti vuonna 2022 historiansa kaikkien aikojen alhaisimman tapaturmataajuuden, 8,07 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden, oma henkilöstö ja aliurakoitsijat mukaan lukien. 

Rakennusala edistää turvallisuutta monin eri tavoin, kuten alueellisilla työturvallisuuskilpailuilla. Uudellamaalla järjestettävässä Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailussa turvallisuutta mitattiin jo 26. kerran. 

Lue lisää Firan työturvallisuudesta Firan vastuullisuusraportista 2022 (sivu 32 alkaen):

Lisätietoja: 

Jari Pulkkinen, turvallisuuspäällikkö, Fira
puh. +358 405 127 878
jari.pulkkinen@fira.fi 

Rakennusteollisuus RT:n tiedote aiheesta

Jaa artikkeli