Tiedote

21. toukokuuta 2024

Fira rakentaa Premicon asuntorahastolle energiatehokkaan kerrostalon Postipuistoon

Rakennusalan palveluyhtiö Fira ja Premico Management Oy:n asuntorahasto ovat sopineet Postipuistoon rakennettavasta korkeatasoisesta, vapaarahoitteisen vuokrakerrostalon rakentamisesta.
Fira rakentaa Asuntosäätiölle asuinkerrostalon Vantaalle

Fira toteuttaa As Oy Helsingin Postinkulun hankkeen avaimet käteen -periaatteella KVR-hankkeena.

Rullakkotorille rakennettava 99 asunnon kohde toteutetaan A-energialuokkaan ja kohteessa tavoitellaan LEED Gold -luokitusta. Sertifioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa rakennuksen energiatehokkuuteen, vedenkulutukseen sekä ympäristöystävällisyyteen.

Korkealuokkaisen vuokrakohteen asunnot ovat 22 neliömetriön yksiöstä aina 79,5 neliömetriseen kaksikerroksiseen neliöön. Lisäksi taloon toteutaan kaksi liiketilaa ja saunaosasto ylimpään kerrokseen. Kohde tulee osaksi Firan rakentamaa korttelikokonaisuutta asukkaiden yhteiskäyttörakennus Postivarikon välittömään läheisyyteen.

– Asuntokuntien määrä jatkaa vääjäämättä kasvuaan pääkaupunkiseudulla ja lisää laadukkaita vuokra-asuntoja tarvitaan tulevina vuosina. Postipuisto on uusi nykyaikainen kaupunginosa, jossa sekä hyvät liikenneyhteydet että luonto ovat lähellä. On ilo olla mukana tuomassa alueelle uusia energiatehokkaita ja korkeatasoisia vuokrakoteja, sanoo Premicon asuntorahastoista vastaava johtaja Ville Siivonen.

– Haastavassa markkinatilanteessa saadaan myös vapaarahoitteisia kohteita liikkeelle, kun tuote, hinta ja laatu kohtaavat. Nyt saamme rakentaa laadukkaita vuokra-asuntoja hyvälle paikalle. Tämän haastavan yhtälön mahdollistaa Firan teollisen rakentamisen kehitystyö, kertoo Firan asuntorakentamisen johtaja Topi Laine.

Postinkulussa hyödynnetään Firan teollisen rakentamisen malleja entistä laajemmin, joka mahdollistaa läpivirtauksen parantumisen laadusta tinkimättä. Tavoitteena on normaaliin tapaan nollavirheluovutus. Kohteessa runko rakennetaan Firan kehittämällä runkotehdas-mallilla, joka nopeuttaa rungon rakentamista noin 20% verrattuna perinteiseen malliin. Sisätehdas-vaiheeseen taas on sisällytetty myös talotekniikka. Lisäksi kohteessa käytetään Flow Modules- talotekniikka- ja kylpyhuonemoduuleita.

Kohteen rakentaminen alkaa vielä kevään aikana ja kohde valmistuu kesällä 2025. 

Lisätietoja:

Fira
Topi Laine, linjajohtaja, asuntorakentaminen
puh. 0400 792 492
topi.laine@fira.fi

Fira on rakennusalan rohkea uudistaja. Maailma muuttuu koko ajan ja uskomme, että rakennusalan tulee muuttua sen mukana. Tavoitteenamme on tarjota ylivoimaista palvelurakentamista, jonka keskiössä on asiakas – sekä tietysti ihmiset, jotka tiloja käyttävät. Siksi kehitämme rakentamisen ja asumisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön sekä ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa. Olemme merkittävä rakentaja pääkaupunkiseudulla, ja liikevaihtomme oli 318,2 miljoonaa euroa vuonna 2023. Palvelualueitamme ovat asuntorakentaminen, toimitilarakentaminen, modernisointi sekä putkiremontit ja asuntokorjaukset.

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Topi Laine

Johtaja | Asuntorakentaminen

+358 400 792 492 topi.laine@fira.fi