Tiedote

6. toukokuuta 2024

Fira rakentaa Asuntosäätiölle asuinkerrostalon Vantaalle

Rakentamisen palveluyhtiö Fira ja Asuntosäätiö ovat sopineet asuinkerrostalon rakentamisesta Vantaan Myyrmäkeen.

Kilterinkaareen rakennettavaan A-energialuokan taloon valmistuu kaikkiaan 62 asuntoa. Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2024 ja kohde valmistuu keväällä 2025.

KVR-hankkeena toteutettavassa Kilterinkaari 6:ssa hyödynnetään Firan kehittämää asuntokirjastoa ja sen ratkaisuita laajasti. Asuntokirjasto on Firan laaja tietopankki, joka sisältää muun muassa valmiita arkkitehti-, rakenne- ja LVIS-suunnitteluratkaisuja. Kohteessa hyödynnetään lisäksi muun muassa esivalmistettuja Flow Modules -talotekniikka- ja kylpyhuonemoduuleita. Teollisen rakentamisen keinoin rakentamisen kustannustasoa on saatu laskettua laadusta tinkimättä.

– Osaamisemme sekä kehitystyömme kantaa hedelmää ja se näkyy alkavissa hankkeissa. Asuntorakentamisemme konseptimme on monella mittarilla edullisin, tehokkain, nopein ja turvallisin. Lisäksi lähtökohtana on tietenkin nollavirheluovutus, mikä on osoitus huippulaadustamme, kertoo Firan asuntorakentamisen johtaja Topi Laine.

– Olemme iloisia voidessamme monipuolistaa vetovoimaisen Myyrmäen asuntotarjontaa yhdessä Firan kanssa toteutettavan hankkeen keinoin. Uusi asumisoikeuskohteemme tukee Asuntosäätiön tavoitteita kohtuuhintaisen ja laadukkaan asumisen lisäämisestä kasvukeskuksissa, sanoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

Kilterinkaari sijaitsee Myyrmäen palveluiden sekä juna-aseman välittömässä läheisyydessä. 13-kerroksiseen taloon rakentuu asumisoikeusasuntoja 33 neliömetrisestä yksiöstä 81 neliömetriseen neliöön. Lähes kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet. Lisäksi ylimpään kerrokseen rakennetaan saunaosasto sekä terassi.

Lisätietoja:

Fira
Topi Laine, linjajohtaja, asuntorakentaminen
puh. 0400 792 492
topi.laine@fira.fi

Fira on rakennusalan rohkea uudistaja. Maailma muuttuu koko ajan ja uskomme, että rakennusalan tulee muuttua sen mukana. Tavoitteenamme on tarjota ylivoimaista palvelurakentamista, jonka keskiössä on asiakas – sekä tietysti ihmiset, jotka tiloja käyttävät. Siksi kehitämme rakentamisen ja asumisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön sekä ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa. Olemme merkittävä rakentaja pääkaupunkiseudulla, ja liikevaihtomme oli 318,2 miljoonaa euroa vuonna 2023. Palvelualueitamme ovat asuntorakentaminen, toimitilarakentaminen, modernisointi sekä putkiremontit ja asuntokorjaukset.

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Topi Laine

Johtaja | Asuntorakentaminen

+358 400 792 492 topi.laine@fira.fi

Menesty rakennushankkeessasi

Kokemustietoa rakennuttajille, suunnittelijoille ja rakentajille