Putkiremontit

Liusketie 2 – kaikin puolin onnistunut putkiremontti

Tilaaja

As Oy Liusketie 2

Vuosi

‍2023

Laajuus

114 asuntoa + saunatilat

Sijainti

Helsinki

Urakkamuoto

Projektinjohtourakka

Putki- ja energiaremontti alkuperäistä kunnioittaen

Liusketie 2:ssa toteutettiin perinteinen linjasaneeraus sekä energiaremontti. Hanke toteutettiin projektinjohtourakkana ja Fira vastasi myös suunnittelusta.

Urakka sisälsi vesijohtojen, viemäreiden ja kylpyhuoneiden uusimisen. Kohteesseen toteutettiin myös lämmon talteenotto ja sekä asennettiin aurinkopaneelijärjestelmä. Lisäksi yhtiön saunatilat uusittiin remontissa. Urakka kesti noin vuoden. Hanke palkittiin Lean Construction Institute Finlandin rakennusalan lean-teko 2024 -palkinnolla. Kriteereissä korostuivat monipuoliset mutta hyvin konkreettiset teot Lean-oppien soveltamisessa rakennusalalla. 

Esivalmisteet ja tahtituotanto

Liusketien urakassa hyödynnettiin laajasti esivalmisteita sekä tahtituotantoa, joiden avulla asukkaiden haitta-aikaa saatiin lyhennettyä merkittävästi.

Työmaaorganisaation avainhenkilöt vastasivat suunnittelunohjauksesta, jotta toteutussuunnitelmista saatiin mahdollisimman tarkat ja toteuttamiskelpoiset. Tämän jälkeen hankkeessa asunnoissa tehtävät toistuvat työvaiheet suunniteltiin neljän tunnin tahtiajalla sujuvasti läpivirtaavaksi. Tahtituotantoa tukemaan tarvittavat materiaalit suunniteltiin ja logistiikka resursoitiin erikseen tukemaan tuotantoa, jolloin tarvittavat materiaalit toimitettiin suoraan asuntoihin tahtiaikataulun mukaisesti. Kun suunnittelu oli tehty riittävän tarkasti, niin kohteessa voitiin käyttää erilaisia esivalmisteita. 

Esimerkkinä voidaan käyttää asunnon vesihajotuksen tekemistä esivalmisteena. Materiaalin osalta esimerkiksi vesihajotusten osalta materiaalihukka saatiin vähentymään 30 % esivalmisteiden avulla. Kaikkien asuntojen kupariputkien hukkamateriaali mahtui lopulta yhteen ämpäriin.

Loistava asiakastyytyväisyys

Tulokset toimenpiteistä ovat myös kiistattomat kokonaisasiakastyytyväisyyden ollessa 4,4 / 5,0 (102 vastausta). Taloyhtiö koki hankkeen olleen niin onnistunut ja poikkeuksellinen, että sitä halutaan esitellä myös laajemmin. Yhtiön aloitteesta syntyi ajatus avoimen ovien päivästä kohteessa niin asukkaille, osakkaille kuin vieraillekin, mikä toteutuu toukokuussa 2024. Paikalla vieraili myös talon suunnitellut arkkitehti Sulo Savolainen, joka kehui remontin jälkeä ja kuinka alkuperäistä ulkoasua oli kunnioitettu.

Katso videolta hallituksen puheenjohtajan haastattelu

Kyllä Fira lunasti odotukset

Hallituksen puheenjohtaja Anu Nyman

Asiakastyytyväisyys

4.4

Kokonaistyytyväisyys

4.4

Helppous ja vaivattomuus

+38

NPS

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmistunut

Jaa referenssisivu

Tarve putkiremontille?

Ota yhteyttä

Jukka Koivisto

Asiakkuusjohtaja | Putkiremontit ja asuntokorjaukset

+358 400 981 320 jukka.koivisto@fira.fi