Putkiremontit

As Oy Kirstinkatu 7

Vuosi

‍2020-2021

Laajuus

71 asuntoa

Sijainti

Helsinki

Valmista kuukauden etuajassa

Helsingin Alppiharjussa sijaitsevassa As Oy Kirstinkatu 7 :n taloyhtiössä remontoitiin 71 asuntoa yhteensä n.8 kuukautta kestäneessä putkiremontissa. Huolella hiotun ennakkosuunnittelun sekä tarkan aikataulutuksen ansiosta remontti saatiin valmiiksi kuukautta etukäteen.

Remontti aloitettiin taloyhtiön yleisistä tiloista, joissa muun muassa saunatilat, porraskäytävät ja pesulat uusittiin samalla kun tehtiin muut runkolinjan työt. Tämän jälkeen putkiremontti eteni pystylinjoin asuntoihin, joissa uuteen linjaan siirryttiin noin viikon välein.

Osakkaille putkiremontti tarkoittaa aina hetkellistä arjen muutosta, mutta myös pitkäkestoisia vaikutuksia omaan kotiin tai sijoitusasuntoon. Osakkaat saavatkin itse päättää asuntokohtaisista muutoksistaan. Tässä apuna toimii palveluinsinööri, jonka kanssa asuntoa koskeva putkiremontti käydään ennen alkamistaan läpi ja n. 6 viikkoa ennen asuntokohtaisen remontin alkamista huoneistokohtaisia päätöksiä päästään tekemään. Kokonaisuudessaan Kirstinkatu 7 :n asukkaille putkiremontti tarkoitti n. 8-9 viikon haitta-aikaa huoneistoa kohden.

Digitaaliset ratkaisut aikataulutuksen kulmakivenä

Sitedrive ohjelmisto on saanut alkunsa putkiremonttien saralla ja se on edelleen yksi aikataulutuksen kulmakivistä. Tarkkaan pilkottu aikataulu sekä reaaliaikainen seuranta mahdollistavat sen, että työaika pystytään ohjaamaan oleelliseen ja remonttien kesto pidettyä asukkaiden kannalta paitsi siedettävämpänä niin myös taloudellisempana.

Putkiremontin onnistumisen kannalta onkin tärkeää huomioida jo ennen työmaalle menemistä tapahtuvat vaiheet. Tuotannonsuunnittelussa remontti simuloidaan läpi ja pilkotaan jokaista vaihetta sekä asuntoa koskeviin osiin. Tarkan suunnittelun ansiosta paitsi materiaalien hankinta voidaan ennakoida ja toteuttaa sujuvasti, mutta pysytään myös erinomaisesti kartalla siitä miten putkiremontti etenee päivätasolla.

”Kun remppa oikeasti alkaa niin tehdään vain suunnitelman toteuttamista. Jos yllätyksiä tulee, niin on aikaa reagoida kun perusaikataulu on niin hyvin hallinnassa ja työnjohdolla riittää aikaa reagointiin.”, kertoo Sami Kokkonen, Firan putkiremonttilinjan johtaja.

Sitedriven ansiosta tiedetään tasan tarkkaan jos aikataulussa esiintyy minkäänlaista poikkeamaa ja vaadittavat korjausliikkeet pysytään tekemään tehokkaasti aikataulua sotkematta. Parhaassa mahdollisessa tapauksessa putkiremontti saadaankin valmiiksi jo huomattavasti ennen alkuperäistä suunnitelmaa.

Asiakastyytyväisyys

+54

Suositteluaste

4,3/5

Kokonaistyytyväisyys

1 Suunnitteilla
2 Rakentumassa
3 Valmis

Ota yhteyttä

Sami Kokkonen

Johtaja | Putkiremontit ja asuntokorjaukset

+358 400 204 250 sami.kokkonen@fira.fi