Putkiremontit

Asunto-Oy Suursuontie 6

Vuosi

‍2021-2022

Laajuus

80 asuntoa

Sijainti

Helsinki

Tehokas aikataulu ei syö turvallisuutta

Helsingin Suursuolla olleessa putkiremontissa saneerattiin kahden 4.-kerroksisen kerrostalon yhteensä 80 asuntoa. Kesällä 2021 alkanut Asunto-Oy Suursuontie 6 putkiremontti saatiin valmiiksi keväällä 2022.

Putkiremontin aikana kohteessa on remontoitu yhteisistä tiloista mm. saunatilat, pesulat sekä porraskäytävät.  Tämän jälkeen remontti on edennyt pystylinjoissa asuntoihin n. viikon välein. Asukkaille putkiremontti on tietänyt n. 8vk haitta-aikaa.

Laadukkaan palvelukokemuksen vuoksi on putkiremontin kannalta tärkeää, että yhteistyö eri tahojen sekä asiakkaiden välillä on tehty mahdollisimman sujuvaksi. Säännöllinen tiedottaminen sekä pulmatilanteissa neuvoa antava asukaspalvelu takaavat tiedonkulun asiakkaan suuntaan ja antavat asukkaille mielenrauhaa putkiremontin sujumisesta, joka näkyy Asunto-Oy Suursuontie 6 :ssa suositteluasteena +68.

Putkiremontit aiheuttavat huolta osakkaissa, sillä remontin ajaksi koti joudutaan usein jättämään n. 8 viikon ajaksi. Vaikka aikataulut pyritään pitämään mahdollisimman tehokkaina on Firalla silti ensiarvoisen tärkeää pitää kiinni myös rakentamisen peruspilareista jonka vuoksi myöskään työturvallisuudesta ei tingitä.

Suursuontien putkiremontti onkin yksi Firan monista putkiremonttiurakoista, jolla ei ole sattunut ainuttakaan työtapaturmaa. Aktiivinen ja välittävä suhtautuminen kaikkien työmaalla työskentelevien terveyteen ja turvallisuuteen kuuluvat paitsi Firan perusarvoihin, mutta näkyy myös korona-ajan tuomina uusina menettelytapoina. Etätapaamisen sekä mahdollisuus osallistua infotilaisuuksiin virtuaalisesti ovat olleet osa keinoista huolehtia myös asiakkaidemme hyvinvoinnista.

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmis

2
3