Blogi

7. joulukuuta 2017

Putkiremontti tulossa, mihin evakkoon?

Oma koti kullan kallis ja vielä kalliimpi palatessasi uudistettuun kotiin putkiremontin jälkeen! On siis hyvä muuttaa sillä mielin, että olet palaamassa takaisin parempaan, ehostettuun kotiisi.
Putkiremontti tulossa, mihin evakkoon

Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti ja väliaikaismuutto on edessä? Muuttosi olisi hyvä suunnitella ajoissa, sillä voit joutua evakkoretkelle jopa yhdeksäksi viikoksi riippuen putkiremontin laajuudesta. Jos tiedät poismuuton keston on sinun helppo alkaa suunnittelemaan myös kotiinpaluuta. Oma koti kullan kallis ja vielä kalliimpi palatessasi uudistettuun kotiin putkiremontin jälkeen! On siis hyvä muuttaa sillä mielin, että olet palaamassa takaisin parempaan, ehostettuun kotiisi.

Koska saan palata kotiini?

Huoneiston putkiremontin kesto riippuu asuntoon tehtävän saneerauksen laajuudesta. Jos putket sukitetaan eikä kylpyhuoneita uusita, on kesto lyhyempi kuin täysmittaisessa putkiremontissa. Fira suorittaa myös lyhyitä ja tehokkaita putkiremontteja, joten voit varautua 2-9 viikon mittaiseen remonttiin. Remontin aikana huoneistoosi ei virtaa sähkö, vesi tai ilmastointi. Toisin sanoen, kotisi on käytännössä asuinkelvoton.

Muutto edessä, mihin mennä?

Kun tiedät asuntosi putkiremontin aloituspäivämäärän on hyvä alkaa suunnittelemaan evakkoretkeäsi. Sukulaiset, ystävät ja tutut ovat hyvä pitää mielessä majoittumisvaihtoehtoja kartoittaessa, mutta toisten nurkissa pyöriminen voi käydä pidemmän päälle raskaaksi niin isännöivälle osapuolelle kuin sinulle. Tällöin on hyvä kurkistaa muihin vaihtoehtoihin. Listasimme neljä erilaista asumisvaihtoehtoa putkiremonttievakkosi ajaksi.

AirBnB

Maailman laajin nettiasunnonvälitys tarjoaa Suomessakin pitkä- ja lyhytaikaista asunnonlainaamista. Lataamalla AirBnB-sovelluksen, voit tarkastella asuntoja lähellä kotiasi ja saat valmiiksi kalustetun asunnon kiinteällä päivätaksalla. Pidä kuitenkin huoli, että vuokraat asuntosi luotettavalta henkilöltä. Keskustele asunnon vuokraajan kanssa ennen vuokra-aikaa ja lue hänestä tehtyjä arvosteluita. AirBnB tarjoaa usein alennusta pitkäaikaisesta vuokrasta.

Mökki tai muu loma-asunto

Mökkeily tuo virtaa elämään ja voi toimia myös oivana väliaikaisasumuksena. Jos mökkisi sijaitsee lähellä kotiasi voit hyödyntää sitä putkiremontin keston ajan. Jos mökilläsi ei ole sähköä ja tarvitset sitä väliaikaisasumisen ajan, voit hankkia esimerkiksi aggregaatin hoitamaan mökkisi sähkötarpeet. Varaa vettä ja muonaa mukaasi ja muuta mökille!

Forenom

Forenom on väliaikaismajoitukseen erikoistuva asuntopalvelu, joka tarjoaa lyhyitä ja pitkäaikaisia asumuksia. Forenomilta löydät huoneistoja tai kokonaisia asuntoja omiin tarpeisiisi. Forenomin oman asunnonetsintätyökalun avulla löydät itsellesi tai perheellesi sopivan asunnon juuri sellaiseksi ajaksi kuin tahdot. Asuntoon voit tuoda mukanasi omia tavaroitasi tai voit valita kalustetun vaihtoehdon.

SATO HotelliKoti

SATO asuntovälitys tarjoaa pääkaupunkiseudulla väliaikaisasumista eri kokoisiin tarpeisiin. Voit räätälöidä asunnon sinulle tai perheellesi sopivaksi ja asuntojen varustelutaso on huippuluokkaa. Asunnot ovat kompakteja ja muuntautumiskykyisiä, sekä sijaitsevat hyvillä alueilla. SATO HotelliKodin etuna on sen näppäryys: asunnot ovat saatavilla nopealla varoitusajalla ja niiden palveluihin kuuluu mm. viikkosiivous.

Miksi remontti tehdään?

Asuntojen – kerrostalojen ja yksityisomakotitalojenkin – putket uusitaan 50-60 vuoden välein. Putkiremontti on edessä, koska vanhat putket haurastuvat ja niihin alkaa kehittyä vuotokohtia. Viemärit korjataan niiden kunnosta riippuen joko sukittamalla tai vaihtamalla ne kokonaan uusiin. Vesijohtoja ei sukiteta eli ne uusitaan. Lue lisää sukituksesta ja siitä miten se eroaa perinteisestä putkiremontista blogissamme täältä.

Ennen putkiremonttia asuntoon tulisi tehdä ennakoivia toimenpiteitä. Pakkaa asuntosi arvotavarat mukaasi väliaikaisasumukseesi, tai vie ne lukolliseen talteen esimerkiksi Pelican-varastoon. Putkiremontin laajuudesta riippuen, sinua saatetaan pyytää tyhjentämään kellarikomerosi, häkkivarastosi, autotallisi tai autopaikkasi.

Asuntoosi jäävät tavarat on hyvä suojata. Rakennusmuovi ja sisäovien teippaaminen ovat tähän suositeltavat tavat. Muista myös väliaikainen osoitteenmuutos postiin ja maistraattiin.

Ole rohkeasti yhteydessä Firaan, jos sinulle tulee mitä tahansa kysyttävää putkiremonttiin liittyen, saneerauksen missä vaiheessa tahansa. Firan verkkosivuilta löydät putkiremonttioppaan, josta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä putkiremonttiin liittyen.

Haluatko tietää miten putkiremontti kannattaa toteuttaa teidän taloyhtiössänne?

Lataa kattava kerrostaloyhtöiden putkiremonttiopas, niin tiedät

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Sami Kokkonen

Johtaja | Putkiremontit ja asuntokorjaukset

+358 400 204 250 sami.kokkonen@fira.fi