Tiedote

31. maaliskuuta 2022

Fira ja eQ:n asuntorahasto toteuttivat kaupan Vantaan Kivistöön rakentuvasta kerrostalosta

Kohteen rakennustyöt alkavat kevään 2022 aikana ja sen odotetaan valmistuvan alkuvuodesta 2024.
Fira ja eQn asuntorahasto toteuttivat kaupan Vantaan Kivistöön rakentuvasta kerrostalosta

Rakentamisen palveluyhtiö Fira Oy on sopinut eQ:n asuntorahaston kanssa Vantaan Kivistöön rakentuvan kerrostalon kaupasta. Kohde sijaitsee lyhyen kävelyetäisyyden päässä Kivistön juna-asemalta ja rakenteilla olevasta Kivistön lähipalvelukeskuksesta.

Kohteen rakennustyöt alkavat kevään 2022 aikana ja sen odotetaan valmistuvan alkuvuodesta 2024. Korkeatasoinen kohde koostuu monipuolisista, eri elämänvaiheisiin soveltuvista asuntotyypeistä, ja yhdistettävät asunnot tekevät siitä myös hyvin joustavan vuokra-asuntokohteen.

− Olemme erittäin iloisia yhteistyön aloittamisesta Firan kanssa. Tämä Vantaan Kivistöön rakentuva kohde sopii erinomaisesti rahastoomme ja tarjoaa tuleville asukkaille hyvää asumista ja arjen helppoutta hyvien lähipalveluiden ja liikenneyhteyksien äärellä, sanoo eQ:n asuntorahastoista vastaava sijoitusjohtaja Markus Pitkänen.

− Kivistön alueen kehittymisen näkökulmasta uusi kohdekokonaisuus täydentää hienosti Firan hankkeita alueella. Hankkeen taustalla on kaupungin järjestämästä kilpailusta aina rakentamisen asti ulottuva pitkäjänteinen kehitystyö. Kohteen kehityksessä on hyödynnetty Firan kehittämää asuntokirjastoa, jonka avulla hallitsimme muutokset ja hankekohtaisen räätälöinnin matkan varrella tehokkaasti. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Kivistön kohde päätyi ensimmäiseksi Firan ja eQ:n väliseksi asuntohankkeeksi. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kokonaisuuksia. Firan tavoitteena on jatkossakin tehdä vastaavalla mallilla hankkeita markkinaan, sanoo Fira Oy:n asuntorakentamisen johtaja Topi Laine.

Projektissa myyjän kaupallisena neuvonantajana toimi Cushman & Wakefield, joka auttoi Firaa parhaan kumppanin löytämisessä.

− Kiitämme molempia osapuolia hyvin sujuneesta kauppaprosessista ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Firan kanssa alkanut yhteistyö johtaa onnistuneeseen lopputulokseen. Kivistön projekti on jälleen erinomainen esimerkki hyvien kulkuyhteyksien ja lähipalvelujen tukeman vuokra-asuntokohteen saavuttamasta korkeasta kysynnästä vallitsevassa markkinassa, sanoo Cushman & Wakefieldin osakas Ville Suhonen.

Fira pyrkii kehittämään asuntorakentamisen tuottavuutta nopeuttamalla rakennushankkeiden läpivirtausta sekä parantamalla hankkeitten kustannustehokkuutta ja laatua. Fira on määrätietoisesti kasvattanut kyvykkyyttään toteuttaa hankkeita kustannustehokkaasti ja laadukkaasti, ja on kehittänyt sitä varten oman asuntokirjaston ja tuotantosysteemin. Asuntokirjasto on Firan yhdessä asiakkaidensa kanssa suunnittelema laaja tietopankki, johon opit ja ratkaisut kertyvät hanke hankkeelta. Kirjasto sisältää useita satoja asuntopohjia, joissa on mukana vakioidut, tekniset pääratkaisut. Tuotantosysteemi mahdollistaa tuotannon tahdissa, mikä tehostaa tuotantovaihetta merkittävästi.

Lisätietoja:

Fira Oy
Topi Laine, johtaja, asuntorakentaminen, puh. +358 40 079 2492, topi.laine@fira.fi

eQ Varainhoito Oy
Markus Pitkänen, sijoitusjohtaja, puh. +358 50 371 2898 markus.pitkanen@eq.fi

Cushman & Wakefield
Ville Suhonen, Partner, puh. +358 50 349 5159, ville.suhonen@cushwake.fi

Fira Oy on rakentamisen palveluyhtiö, joka keskittyy laadukkaisiin hankeratkaisuihin kasvavilla rakentamisen osa-alueilla erityisesti pääkaupunkiseudulla. Liiketoimintamme jakautuu neljään palvelualueeseen: asuntorakentamiseen, toimitilarakentamiseen, modernisointiin ja putkiremontteihin. Kehitämme asumisen ja rakentamisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön, ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa.

Lue lisää Firan asuntorakentamisen palveluista

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Topi Laine

Johtaja | Asuntorakentaminen

+358 400 792 492 topi.laine@fira.fi