Modernisointi

The Hotel Maria

Tilaaja

Samla Capital Oy

Vuosi

‍2021-2024

Laajuus

14 200 bmr2

Sijainti

Helsinki

Urakkamuoto

Projektinjohtourakka

Luksushotelli Helsingin keskustaan

Rahastoyhtiö Samla Capital Oy:n hallinnoima SC Hotels I Ky rakennutti Helsingin Kruununhakaan korkealaatuisen hotellikokonaisuuden, joka koostuu neljästä aikavälillä 1885–1930 valmistuneesta arvokiinteistöstä. Fira modernisoi rakennukset täydellisesti ja vastasi myös hotellin sisätilojen rakentamisesta ja viimeistelystä. Liisankadun ja Mariankadun risteyksessä sijaitsevien rakennusten kokonaispinta-ala on 14 200 neliömetriä. 

Kulttuuri- ja rakennushistoriallisesti arvokkaiden talojen modernisointi vaati erityistä osaamista monella eri rakentamisen ja suunnittelun osa-alueella.

– Kyseessä on rakennusteknisesti erittäin vaativa ja kunnianhimoinen hanke. Rakennuksissa on laajasti eri aikakausille tyypillisiä rakenneratkaisuja, minkä vuoksi jopa saman talon eri kerroksissa sovelletaan erilaisia ratkaisuja. Myös sisätilojen viimeistelyn laatutaso vaatii erityistä osaamista, kertoo Firan työpäällikkö Jouni Juntunen.

Monella tapaa poikkeuksellinen hotelli

The Hotel Maria on kansainvälisen tason luksushotelli. Se erottautuu Helsingin hotellitarjonnasta suurilla huoneilla, sviittien määrällä (40 kappaletta) ja kylpyhuoneisiin sijoitetuilla saunoilla, höyryhuoneilla ja kylpyammeilla. Isossa osassa huoneista on jopa neljän metrin huonekorkeus. Lisäksi hotellin tiloihin rakentui muun muassa Spa & Wellness -osastot, kaksi ravintolaa, kaksi baaria, peilisali, kokoustilat, kauppa ja kappeli.

Arkkitehti Evert E. Lagerspetz suunnittelemissa rakennuksissa on historian aikana sijainnut muun muassa upseerien asuinrakennuksia sekä ministeriön toimisto. Kaikki neljä rakennusta ovat Museoviraston suojelemia

Ensimmäinen osa hotellista valmistui joulukuussa 2023 ja toinen osa valmistui keväällä 2024.

 The Hotel Marian visiona on paras hotellikokemus Pohjoismaissa. Sen saavuttaminen vaatii huippuonnistumista suunnittelussa, rakentamisessa ja palvelukokemuksen luomisessa. Siksi olemme myös pyrkineet löytämään parhaat kumppanit eri osa-alueille

Samppa Lajunen

Asiakastyytyväisyys

4,2

Helppous ja vaivattomuus

4,1

Kokonaistyytyväisyys

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla

Voimmeko olla avuksi sinunkin hankkeessasi?

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

Mika Lindvall

Johtaja | Modernisointi

+358405328210 mika.lindvall@fira.fi