Toimistot Toimitilarakentaminen

Technopolis Aviapolis H-talo

tehnopolis-aviapolis-h-talo

Tilaaja

Technopolis Oyj

Vuosi

‍08/2017-11/2018

Laajuus

6000 kem²

Sijainti

Vantaa

Pääsuunnittelija

L-Arkkitehdit Oy

Urakkamuoto

SR-urakka

SR-urakka tuo tehoa ja fokusoi

Rakensimme Technopolis Aviapolikseen H-talon, johon valmistui toimisto – ja kokoustilaa. Aviapoliksen edeltävä G-talo pysköintilaitoksineen ovat myös Firan käsialaa. Kuten myös Ruoholahteen valmistunut Technopolis 3.

Technopoliksen ja Firan hankkeet ovat toteutettu Suunnittele ja Rakenna -urakkana, mikä edellyttää urakoitsijalta laajempaa toiminnalista vastuuta kuin perinteiset urakat. SR-urakka on toimintatapana tehokas ja fokusoitu, siinä hankkeen suunnitteluvastuut jaetaan.

Parhaimmillaan tämä tarkoittaa lyhyempää läpimenoaikaa ja kukin kumppani voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa. Suunnittele ja Rakenna -urakassa kumppaneilla työnjako voi olla vaikkapa seuraavanlainen – arkkitehtuuri ja rakennus- ja talotekniikka.

Läpinäkyvyyttä ja lojaalisuutta

Firalla on käytössä työturvallisuuden mittaamiseen automatisoidut ja avoimet mittausmenetelmät. Näillä raportoidaan kaikki työturvallisuushavainnot ja tehdään tarvittaessa korjaavat toimenpiteet.

Joustavilla toimintamenetelmillä olemme mukana ja tukena päätöksenteossa. Välillä projektit vaativat venymistä, kun suunnitelmat tai päätöksen muuttuvat kesken kaiken. Tarjouksien tekeminen useampaan otteeseen on myös tullut tutuksi.

Yhdessä oppimista

Nopeassa kasvuvauhdissa olevissa yrityksissä ymmärretään henkilöstön merkitys sekä tarve uudistaa organisaatiorakenteita ripeästi muuttuvissa tilanteissa. Samankaltainen tekemisen meininki lujittaa yhteistyötä yritysten välillä.

Saman aikaisesti on kyettävä uudistamaan omia palvelusisältöjä, kun perusasioiden on rullattava eteenpäin. Kehitys on jatkuvaa: vuoden takaiset ratkaisut eivät välttämättä ole kurantteja tänä päivänä. Avoin keskustelu yhteistyökumppanin ja asiakkaan kanssa mahdollistavat oppimisen molemmin puolin.

Digitalisaatio haastaa rakennusalan

Digitalisaatio ja kansainvälistyminen ovat trendejä, jotka myllertävät myös rakennusalaa. Suomalaiset yritykset vaativat toimitiloilta entistä enemmän joustavuutta ja muunneltavuutta sekä ympäristömyötäisempiä rakennusteknisiä ratkaisuja. Digitalisaatio mahdollistaa uuden työn monitilatyöympäristöt, joilta odotetaan enemmän laadullisia ja toiminnallisia ominaisuuksia. Lue lisää pääkonttoreiden modernisoinnista referensseistämme – Iso Paja ja Elisa.

Digitalisaatio kirittää myös hankkeiden suunnitteluprosesseja. Suunnittelu nopeutuu, kun teknillisten ja toiminnallisten mahdollisuuksien arviointi helpottuu. Yhtälailla sisustuselementtien valitseminen on helpottunut 3D-mallinnuksineen.

Tavoitteet oli ymmärretty ja vaikeistakin aiheista oli helppo käydä keskustelua.

Asiakastyytyväisyys

4,3/5

Kokonaistyytyväisyys

4,5/5

Helppous ja vaivattomuus

+75

Suositteluaste NPS

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmis

Jaa referenssi

Ota yhteyttä

Tuomas Lankinen

Kategoriavastaava, hankekehitys | Toimitilarakentaminen

+358 44 378 6454 tuomas.lankinen@fira.fi