Asuntorakentaminen Vuokra-asuntoja

As Oy Helsingin Karavaanikuja 2

Tilaaja

Kojamo / Lumo Kodit

Vuosi

‍02/2016-12/2017

Laajuus

13 400 brm² / 200 asuntoa

Sijainti

Helsinki

Pääsuunnittelija

Arkkitehtitoimisto Konkret Oy

Urakkamuoto

KVR-urakka

Rakensimme VVO:lle Lumo-vuokra-asuntoja Rastilaan metroaseman viereen. Rastilan Karavaanikuja 2:een tulee yhteensä 200 asuntoa, joista osassa on merinäköala.

Karavaanikuja 2 on VVO-konsernin historian suurin kohde. Karavaanikuja 2 on Firan ja VVO:n toinen yhteishanke Rastilan alueelle. Metroaseman viereen nouseva Retkeilijänkatu 1 valmistui syksyllä 2016, ja siihen tuli yhteensä 81 asuntoa.

Yhteisiä autoja ja yhdessä suunnittelua

Asukkaiden käyttöön tuli kuusi yhteiskäyttöautoa, jotka täydentävät alueen julkista liikennettä. Myös Retkeilijänkatu 1:ssä on käytössä yhteiskäyttöautopalvelu. Kohteesta löytyy niin kaksikerroksisia kauniine merimaisemineen varustettuja koteja kuin kompakteja yksiöitäkin.

Karavaanikuja 2 on kehitetty VVO:n kanssa Firan Verstas-mallilla, ja kohteen suunnittelu toteutettiin Big Room -työskentelyllä yhdessä arkkitehdin ja muiden suunnittelijoiden kanssa.

Verstaassa saman pöydän äärelle kokoontuvat hankkeen kaikki osapuolet, jolloin käyttäjät ja rakentajat pääsevät yhdessä keskustelemaan ja jakamaan tietoa keskenään. Verstas tuo ratkaisun siihen ongelmaan, että käyttäjät puhuvat käyttäjää ja rakentajat rakentajaa ja toimii ikään kuin tulkkina eri osapuolten välillä

Toimintamallin taustalla on hankekehityksen huipputiimi, joka tuottaa päätöksenteon tueksi kustannustietoa ja ratkaisuvaihtoehtoja. Yhdessä varmistamme, että asiakkaamme tavoitteet toteutuvat.

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmis

Ota yhteyttä

Lauri Kaunisvirta

Johtaja | Asiakkuudet ja myynti

+358 44 564 4872 lauri.kaunisvirta@fira.fi