Asuntorakentaminen Omistusasuntoja Ryhmärakentaminen

Kustinpolku 10 ryhmärakennuttamishanke – Postipuisto

Kustinpolku10-

Tilaaja

As Oy Kustinpolku 10:n ryhmärakennuttajat

Vuosi

‍04/2021-06/2022

Laajuus

40 asuntoa / 3712brm²

Sijainti

Helsinki

Pääsuunnittelija

Inaro arkkitehdit

Urakkamuoto

Projektinjohtourakka

Viihtyisää asumista keskuspuiston kupeessa

Kustinpolku 10 on Firan ryhmärakennuttamisen periaatteella toteutettu moderni asuinrakennus. Yhtiö rakentui uudella asuinalueelle Postipuistoon, Helsingin Pohjois-Pasilaan.

Postipuisto on Pohjois-Pasilaan rakentuva moderni asuinalue, joka tarjoaa hyvät liikenneyhteydet, kattavat palvelut ja viihtyisän asuinympäristön aivan Keskuspuiston kupeessa. Alueen läpi kulkeva kävelykatu Kustinpolku luo mukavat puitteet urbaaniin yhdessäoloon ja ajanviettoon. Kustinpolku 10:n hanke totetettiin asunto-osakeyhtiömuotoisena konsulttialoitteisena ryhmärakennuttamishankkeena kaupungin HITAS-vuokratontille. Osakkaiden ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa, koska ne eivät vaihda omistajaa. Asukkaat tulevat perustettavan asunto-osakeyhtiön osakkaiksi osakemerkinnän kautta. Fira Oy on hankkeen ryhmärakennuttajakonsultti sekä pääurakoitsija. Kohde luovutettiin asukkaille kesäkuussa 2022.

Yhteistilat

Taloyhtiöön rakennettiin tila polkupyöräverstaalle, joka mahdollistaa pyörän trimmaamisen ja huoltotoimenpiteet sekä pesun. Lenkkeilijöitä ja muita aktiiviliikkujia on muistettu joustavasti varattavalla taloyhtiön ”pikkusaunalla”. Taloyhtiössä on toki myös perinteinen perhesauna, jonka vilvoitteluparveke aukeaa mukavasti kohti ilta-aurinkoa. Asukkaiden käytössä on myös yhteinen talopesula sekä moneen eri käyttötarkoitukseen mainiosti sopiva kerhotila, jossa järjestät helposti vaikka lasten synttärikutsut.  Suojaisalta sisäpihalta löytyy leikki- ja oleskelualueet.

Taloyhtiö

Yhtiössä on 40 asuntoa viidessä asuinkerroksessa. Alimmassa kerroksessa on tekniset tilat, talopesula, pyöräverstas ja varastotiloja sekä neljä pihalle avautuvaa asuntoa. Ylimmässä, kuudennessa kerroksessa on kahden saunan saunaosasto ja kerhotila. Rakennus on betonirunkoinen ja tasakattoinen. Julkisivut ovat osin paikalla muurattua tiiltä ja osin rapattua betonielementtejä. Kaikki parvekkeet ovat lasitettuja. Koko korttelia palveleva pysäköintilaitos sijaitsee viereisessä korttelissa. Kustinpolku 10:lle tulee laitokseen 18 autopaikkaa, jotka jäävät taloyhtiön hallintaan.

Kohteen sijainti

Kustinpolku sijaitsee kehittyvällä Pasilan alueella parin korttelin päässä Keskuspuistosta. Lähellä ovat sekä uudet Triplan palvelut että vastapainona Keskuspuiston vehreys sekä oivalliset ulkoilu-, ja liikuntamahdollisuudet.

Tripla

Kustinpolku 10

Haluatko tietää ensimmäisenä uusista kohteistamme?

Tilaa Fira Kotien uutiskirje, niin saat varausmahdollisuuden uusiin kohteisiimme ennen muita

Mitä on ryhmärakennuttaminen

Mitä on ryhmärakentaminen?

Ryhmärakentamisessa tai -rakennuttamisessa rakennuttajana toimii perinteisen rakennusyrityksen sijaan joukko yksityisiä ihmisiä. Kiinnostus asumisen yhteisöllisyyteen on ollut vauhdittamassa ryhmärakennuttamista. Pyrimme toiminnallamme kehittämään ryhmärakennuttamista

Jaa artikkeli

Kysy lisätietoja

Heikki Ruski

Johtaja | Asuminen ja asuntorakentamisen palvelut

+358 405760647 heikki.ruski@fira.fi