putkirauhanjulistus

Läpinäkyvyys tuo putkirauhan

Näinä viikkoina, rakennusyhtiö Firan toteuttamana, tapahtuu Halsuantiellä linjasaneeraus.

Se ei ole mikään perinteinen putkiremppa vaan läpinäkyvästi toteutettu projektinhallinnan taidonnäyte. Selkeä viestintä ja työvaiheiden reaaliaikainen seuranta takaavat yllätyksettömän kokemuksen, joka tuo arkeen kaivattua tyyneyttä ja mielenrauhaa.

Julistetaan siis täten yleinen putkirauha kehoittamalla kaikkia tästä ajasta asiaankuuluvalla hartaudella nauttimaan. Läpinäkyvä putkiremontti on elämän rauhallisinta aikaa.

Putkiremontti-live

Putkiremonttilive on tällä erää päättynyt

Kiitos, että olitte mukana #putkiremonttiliven äärellä viimeiset kaksi viikkoa! Lähetys piti sisällään vauhdikkaita tilanteita ja kahden viikon aikana huone on muuttunut betonikopista kauniiksi ja käytännölliseksi kylpyhuoneeksi. Nopean muutoksen on mahdollistanut äärimmäisen tarkka suunnittelu ja esivalmistelut. Voit kuitenkin vielä rentoutua putkiremonttikoosteiden parissa!

*Kaikilta putkiremonttilivessä esiintyviltä ammattilaisilta on asianmukaiset luvat esiintyä striimissä. Lue lisää tiedotteesta.

**Tutustu Firan vakioituun putkiremonttikonseptiin

***Lataa ilmainen putkiremonttiopas tästä

Katso kooste kahdelta viikolta 👇

Tallenteet

Haluamme tarjota alan parhaan palvelukokemuksen

130

Toteutettua Putkiremonttihanketta

4,2/5

Putkiremonttiasiakkaiden kokonaistyytyväisyys (2022)

1000

Uusittua kylpyhuonetta vuodessa

Läpinäkyvä putkiremontti taloyhtiölle – suunnittelusta toteutukseen

Meiltä saat remontin hankesuunnittelusta toteutukseen yhtenä kokonaisuutena. Kun suunnittelu ja toteutus kulkevat käsi kädessä, on myös lopputulos paras mahdollinen.

Hankesuunnittelun aikana

Firan Ketterän putkiremontin kulmakivi on turhien kustannuksien (työt ja materiaalit) karsiminen – aikaa ja rahaa käytetään vain sen verran kuin on tarvis. Suunnitelmallisuus hankkeen alussa auttaa budjetin laatimisessa ja teknisten tarpeiden kartoitus auttaa budjetin konkretisoinnissa. Hanke suunnitellaan Big Room -työskentelynä, jossa monialainen tiimi suunnittelijoita ja taloyhtiön hallitus kohtaavat tuoden kukin mukanaan oman alansa asiantuntemuksen ja näkökulman. Kun mahdollisimman moni ammattilainen on mukana työssä, voidaan esimerkiksi remontin aikaiset, turhia kustannuksia aiheuttavat yllätykset, minimoida jo suunnittelupöydällä. Kustannustehokas remontti syntyy, kun remontin sisältö on muodostettu taloyhtiön enemmistön tahtotilan huomioiden ja suunnitelmat laaditaan asiantuntevasti, paikan päällä työtä toteuttavia tekijöitä kuunnellen. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi toteutettu.

Haluamme toteuttaa asukkaille parhaan mahdollisen ympäristön asua ja toimia. Suunnittelun aikana järjestetään yhteisiä suunnittelutilaisuuksia, sekä tehdään erilaisia kyselyitä ja äänestyksiä, joiden avulla asukkaiden tarpeita kartoitetaan hyvissä ajoin, pala kerrallaan. Tällöin voidaan osoittaa tarpeet esimerkiksi kylpyhuoneiden pintojen ja kalusteiden laatutason tai mahdollisten yleisten tilojen parannustöiden suhteen. Osakkailta ja asukkailta kerättyä tietoa ja toiveita työstetään yhteisissä tapaamisissa hallituksen kanssa ja lopulta niistä muovautuu taloyhtiön remontin sisältö. Fira teettää koepurkuja ja kuntokartoituksia hyvissä ajoissa ennen remontin alkua – näin säästytään kalliilta yllätyksiltä ja kustannukset pysyvät maltillisina.

Fira Verstas on Firan kehittämä palvelu, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen putkiremontin kaikki osapuolet. Verstaassa kohtaavat firalaiset, asukkaat, remontoijat ja taloyhtiön hallitus. Verstaan tarkoituksena on saattaa kaikki kartalle Ketterän remonttiprosessista sekä hioa remontin sisältö parhaimmilleen. Avoimuuden ja selkeyden myötä Verstas-työhön osallistuneet saavat mielenrauhan Ketterä-remontin ajaksi.

Verstaassa kysytään ja vastataan: mikä toimii taloyhtiössä parhaiten ja miten se palvelee asukkaita. Taloyhtiön hallituksen jäsenet pääsevät mukaan suunnittelutyöhön yhteensä neljässä eri Verstaassa, kun taas osakkaat ovat mukana kahdessa.

Harva tietää putkiremonttia aloitettaessa mitä putkiremontissa tapahtuu ja oma koti näyttää, kun sitä remontoidaan. Firan hankesuunnittelun alussa osapuolet pääsevät tutustumaan johonkin toiseen käynnissä olevaan Firan remonttityömaahan. Tutustumalla työmaahan osapuolet saavat selkeän käsityksen remontin etenemisestä.

Firan suunnittelemissa ja toteuttamissa hankkeissa asukkaat, osakkaat ja taloyhtiön hallituksen jäsenet pysyvät ajan tasalla remontin vaiheista. Tiedottamisen, Verstaan, kattavan startti-infopaketin ja palveluinsinöörien palveluiden lisäksi Ketterästä putkiremontista järjestetään kaksi infotilaisuutta, jotka ovat avoimia foorumeita keskustella ja kysyä hankkeen eri osapuolilta remonttiin liittyviä kysymyksiä. Infotilaisuudessa Ketterän eri vaiheet käydään läpi ja keskustelulle annetaan aikaa.

Toteutukseen

Putkiremontin aikana tiedonvälitys on mutkatonta. Hankkeen aikana viestimme kullekin sopivalla viestityylillä: tiedottaminen tapahtuu tekstiviestein, sähköpostein, rappukäytävätiedottein, kirjein tai asiakassivustolla.

Tarjoamme osakkaille ainutlaatuisen mahdollisuuden hahmottaa tulevan kodin ulkonäköä ja luonnetta remontin jälkeen. Taloyhtiön tontille toimitetaan Showroom-kontti, jossa on esillä kylpyhuoneen materiaalivaihtoehtoja, kuten laattoja ja kylpyhuonekalusteita. Showroomista saat taatusti ideoita, jotka voit toteuttaa asunnossasi!

Firan työmaat toimivat tehokkaasti ja mahdollistavat markkinoiden lyhimmän asumishaitta-ajan. Putkiremonttimme pysyvät aikataulussa ja pidämme kiinni yhdessä sovituista aloitus- ja valmistumispäivistä. Tämä on mahdollista työmaa-, aikataulutus- ja laadunhallintaohjelmistojen sekä tarkkaan hiotun logistiikanohjauksen ansiosta. Tilaajalle annetaan mahdollisuus päästä tarkastelemaan toimintaamme näiden ohjelmien kautta, jotta toimintamme olisi mahdollisimman avointa ja läpinäkyvää.

Unelmien kylpyhuone avautuu silmiesi eteen Firan käyttämän 3D-mallinnusohjelman avulla! Firan palveluinsinööri piirtää kuvan osakkaan tuotevalintojen mukaisesti. 3D-ominaisuuden ansiosta tuleva kylpyhuone on helppo hahmottaa. Mallinnus toimii loistavana tukena Showroom-konteille.

Asukaspalvelumme on alan huipputasoa. Me teemme putkiremonttia sinulle emmekä vain taloyhtiösi putkille. Asukaspalvelussa pidetään huolta siitä, että kaikki pysyvät kartalla ja palvelu on henkilökohtaista. Firan toteuttamassa putkiremontissa sinulla on käytettävissäsi keskitetty asukaspalvelu ja nimetty palveluinsinööri, jotka opastavat sinua kaikissa remonttiin liittyvissä asioissa. Palveluinsinööri kertoo putkiremontin etenemisestä ymmärrettävästi ja toimii vain yhdessä kohteessa kerrallaan. Tiedottamisen lisäksi palveluinsinöörin vastuulla ovat osakkaiden infokansiot sekä infoillan järjestäminen, kylpyhuoneen tarkennusmittaukset, huoneistokohtaiset aloituskatselmukset, huoneistokortit, kylpyhuoneiden 3D-mallinnokset ja muutostyötarjoukset.

Hyvin valmisteltu hanke ja osaava henkilökunta takaavat laadukkaan lopputuloksen. Jokainen kohde valmistellaan huolella. Valmisteluvaiheeseen kytketään kaksi henkilöä, jotka käyvät läpi kohteen suunnitelmat, valmistelevat materiaalihankinnat sekä logistiikan, perehdyttävät henkilöstön, perustavat työmaan, tekevät tekniset aloituskatselmukset jokaisessa huoneistossa ja käsittelevät kaikki epäselvät asiat ennen työmaan alkamista. Firalla vastaavaksi työnjohtajaksi valitaan vain kokeneita, monipuolisissa tehtävissä pätevöityneitä ammattilaisia. Vastaava työnjohtaja vastaa ainoastaan yhdestä kohteesta kerrallaan ja on joka päivä läsnä työmaalla. Vastaavalla työnjohtajalla on myös 1–2 avustavaa työnjohtajaa urakan eri vaiheissa.

CTA-putkiremonttiopas

Putkiremonttiopas

Lataa kattava kerrostaloyhtiöiden putkiremonttiopas

Kokosimme asiantuntijoidemme parhaat vinkit kerrostalon putkiremonttioppaaseen.

pyydä ilmainen kohdekartoitus

Laitetaanko teidänkin taloyhtiölle läpinäkyvä putkiremontti? – Laita meille viestiä niin tarjoamme teille ilmaisen kohdekartoituksen!

Haluatko tietää lisää?
Helpoin tapa on jättää yhteystietosi meille oheisella lomakkeella.
(Huomioithan, että kohdekartoitus on tarkoitettu PK-seudulla sijaitseville vähintään 30 asunnon kerrostaloyhtiöille