Blogi

8. marraskuuta 2016

Miten kahden viikon putkiremontti on mahdollinen?

Moni on ihmetellyt, miksi putkiremontteja on tähän asti tehty niin hitaasti, jos kerran remppa onnistuu kahdessa viikossakin. Roihuvuoren vallankumouksellisessa remontissa on kuitenkin tehty lähes kaikki toisin, kuin putkiremonteissa yleensä. Näin kahden viikon putkiremontti onnistuu.
kahden viikon putkiremontti

Fira Palveluiden kahden viikon putkiremonttipilotti on kerännyt runsaasti mediahuomiota. Muun muassa Suomen KuvalehtiHelsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat ovat kirjoittaneet aiheesta. Moni on ihmetellyt, miksi putkiremontteja on tähän asti tehty niin hitaasti, jos kerran remppa onnistuu kahdessa viikossakin. Roihuvuoren vallankumouksellisessa remontissa on kuitenkin tehty lähes kaikki toisin, kuin putkiremonteissa yleensä. Näin kahden viikon putkiremontti onnistuu.

1. Yhteistyö

Putkiremontit ovat aidosti monimutkaisia hankkeita, joissa uusittava tekniikka täytyy sovittaa olemassa oleviin rakenteisiin talossa. Remonteissa on lisäksi tärkeää huomioida asukkaiden yksilölliset toiveet. Kaikkeen tähän tarvitaan monen asiantuntijan sujuvaa yhteistyötä. Valitettavan usein aito yhteistyö puuttuu rakennushankkeista. Roihuvuoren putkiremonttipilotissa taloyhtiö lähti rohkeasti kokeilemaan uutta yhteystyöhön perustuvaa ketterää putkiremonttia, jossa asukkaat, Fira, suunnittelijat ja tärkeimmät aliurakoitsijat istuivat jo hankesuunnittelussa saman pöydän ääreen suunnittelemaan remonttia. Remonttia suunniteltiin asukkaiden kanssa Fira Verstaissa. Suunnittelijan ja toteuttajien yhteistyötä on puolestaan hiottu Big Roomeissa. Ongelmatilanteisiin on pystytty reagoimaan joustavasti yhteistyössä. Yhteishenki on ollut sanalla sanoen mahtava ja toteutusvaiheessa työmaalla työskennellään yhteen hiileen puhaltaen.

2. Ennakkovalmistelu

Kahden viikon remontin aikana yllätyksiin ei ole varaa. Roihuvuoressa niitä onkin pyritty ennaltaehkäisemään mahdollisimman paljon. Talossa tehtiin hyvissä ajoin koepurkuja ja tutkittiin rakenteet tarkasti, jotta purku- tai asennusvaiheessa ei tulisi yllätyksiä. Lyhyt läpimenoaika huomioitiin suunnittelussa valitsemalla remonttiin nopeasti kuivuvia materiaaleja ja helposti rakennettavaa tekniikkaa. Esimerkiksi tyypillinen tilanne, jossa uudet viemäriputket eivät mahdukaan vanhoihin, ahtaisiin hormeihin ehkäistiin rakentamalla uudet viemärit porraskäytävään.

3. Asukkaiden huomiointi ja osallistaminen

Putkiremontin perimmäinen tarkoitus on parantaa asukkaiden arkea talossa päivittämällä tekniikka ajan tasalle. Kukaan tuskin tekee remonttia huvikseen. Putkiremontti palvelee tarkoitustaan parhaiten, kun asukkaat saavat tehdä omaan elämäntilanteeseensa ja makuunsa sopivat valinnat kotiinsa ja kylpyhuoneeseensa. Edes kahden viikon putkiremonttia ei kannata tehdä asukkaiden muiden tarpeiden kustannuksella. Roihuvuoren pilottikohteessa lähes kaikki asukkaat ovat tehneet joitakin yksilöllisiä laatta- tai kalustevalintoja. Lisäksi muutamassa huoneistossa tehdään laajempi remontti putkiremontin yhteydessä.

Voit lukea lisää Firan putkiremonttipalveluista täältä.

Jaa artikkeli

Kysy lisää

Sami Kokkonen

Johtaja | Putkiremontit ja asuntokorjaukset

+358 400 204 250 sami.kokkonen@fira.fi