Tiedote

20. joulukuuta 2021

Fira tukee tänä vuonna Pidä huolta nuoresta mielestä -kampanjaa

Korona-aikana nuorten avun tarve on kasvanut merkittävästi: esimerkiksi nuorten kriisiapua tarjoavaan Sekasin-chattiin on tullut vuoden aikana yli 170 000 yhteydenottoa. Vain joka viidenteen pystyttiin vastaamaan. 

​Fira haluaa tukea nuorten hyvinvointia ja lahjoittaa tänä vuonna joulumuistamisiin tarkoitetut varat Pidä Huolta nuoresta mielestä -kampanjaan. Ennätyksellisen laajan kampanjan lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä Sekasin-chattiin, jonka kautta autetaan vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria.

“Nuoret tarvitsevat tukea nyt enemmän kuin koskaan. Sen lisäksi että yhteydenottojen määrä on kasvanut, koronapandemia on lisännyt nuorten huolia ja tuen tarvetta. Nuorten auttamiseksi tarvitaan nyt laajasti sekä matalan kynnyksen apua että jokaisen nuoren mielenterveyttä tukevia toimenpiteitä”, kertoo MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

Kuka tahansa voi osallistua hyväntekeväisyyshaasteeseen lahjoittamalla pidahuolta.fi -sivuston kautta. Lahjoitustuotot ohjataan lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen. Suurin osa lahjoituksista kanavoidaan MIELI ry:n kautta keskustelupalvelu Sekasin-chattiin, jonka kautta tällä hetkellä pystytään auttamaan vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria. Lahjoitusrahoilla tuetaan myös nuorten mielenterveystaitojen vahvistamistyötä kouluissa.

Lue lisää kampanjasivulta ja osallistu keräykseen:
pidahuolta.fi

Jaa artikkeli