Uutinen

23. huhtikuuta 2021

Fira mukana rakentamassa voimakkaasti kehittyvää Myyrmäen keskusta-aluetta

Rakentaminen etenee aikataulussa ja hankkeen valmistuessa alkuvuodesta 2023 keskusta-alueelle on syntynyt yhteensä 316 uutta asuntoa sekä runsaasti uutta liiketilaa.
Fira rakentaa Myyrmäen pohjoiskorttelia

Rakenteilla oleva pohjoiskortteli on lähtölaukaus Myyrmäen koko ydinkeskustan muodonmuutokselle. Fira Oy on mukana kehittämässä pohjoiskorttelia yhdessä Vantaan kaupungin, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas), Yrjö ja Hanna -säätiön ja Lumo Kodit Oy:n kanssa. Rakentaminen etenee aikataulussa ja hankkeen valmistuessa alkuvuodesta 2023 keskusta-alueelle on syntynyt yhteensä 316 uutta asuntoa sekä runsaasti uutta liiketilaa.

Myyrmäen keskustan pohjoisen korttelin rakennustyöt käynnistyivät syksyllä 2020. Kortteli koostuu neljästä asuinkerrostalosta, niiden keskelle rakennettavasta 80-paikkaisesta autohallista sekä autohallin päälle sijoittuvasta pihasta. Autohallin ensimmäisen vaiheen rakennuttajina toimivat asunto-osakeyhtiöt.

Lähtölaukaus Myyrmäen ydinkeskustan muodonmuutokselle

Myyrmäki on Vantaan ensimmäisiä aluekeskuksia ja väkirikkainta aluetta. Keskustan uudistuminen on tärkeää Myyrmäen elinvoimaisuuden turvaamiseksi.

-Rakenteilla oleva kortteli on lähtölaukaus Myyrmäen ydinkeskustan muodonmuutokselle. Entistä urbaanimmaksi muuttuvassa keskustassa on kauppakeskus Myyrmannin lisäksi paljon kivijalkaliiketiloja, jotka elävöittävät Myyrmäen keskustaa. Keskustan asuinkorttelit tiivistyvät, ja samalla puisto- ja toriympäristöjä ja keskustan reittejä uudistetaan. Myyrmäkeläisten ei tarvitse hakea jatkossakaan lähipalveluita muualta, kun uudet asukkaat turvaavat kauppojen ja palveluiden säilymisen elinvoimaisina, luonnehtii projektijohtaja Gilbert Koskela Vantaan kaupungilta.

Työmaan käynnistyessä viime syksynä Myyrmäenraitin kevyenliikenteen väylä suljettiin työmaan kohdalta ja korvaava reitti tehtiin viereisen Paalukylänpuiston läpi.

– Pohjoiskorttelin rakennustyöt etenevät suunnitelmien mukaan ja Liesikujan runko nousee tällä hetkellä kolmannessa kerroksessa. On hienoa olla mukana rakentamassa Myyrmäen uutta keskusta-aluetta. Kaupungissa kun rakennetaan, niin tilaa ei ole liikaa, joten kiitos kaikille myyrmäkeläisille kärsivällisyydestä, sanoo Fira Oy:n vastaava työnjohtaja Olli Hatakka.

Myyrmäen ydinkeskustaan rakentuu 316 uutta vuokra- ja aso-kotia

Kohtuuhintaisille, viihtyisille ja hyvillä paikoilla sijaitseville opiskelijakodeille on pääkaupunkiseudulla kova tarve. Myyrmäen pohjoiskortteliin kohoavaan kahdeksankerroksiseen ARA-rahoitteiseen Hoasin opiskelijataloon rakentuu yhteensä 124 uutta kotia opiskelijoille sekä yksi liiketila. Viihtyvyyttä lisäävät maksuttomat saunatilat, pesula ja kerhohuone.

Yrjö ja Hanna ASO-Kotien kohde, Vantaan Katariina, on kahdeksankerroksinen kerrostalo, johon tulee 35 asumisoikeusasuntoa sekä kaksi liiketilaa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, kooltaan 34,5–64,5 m2. Kesällä 2022 valmistuvan talon ylimmän kerroksen asukastila ja iso kattoterassi tarjoavat mukavat puitteet asukkaiden yhteiselle tekemiselle, jota tukee myös asukaskoordinaattori.

Lumo Kodit Oy:n kuusitoistakerroksiseen tornitaloon ja yhdeksänkerroksiseen lamellitaloon rakentuu yhteensä 157 Lumo-kotia. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita ja ne vastaavat esimerkiksi kahden aikuisen tai pienen perheen toiveisiin. Lumo-kotien asukkaita palvelevat myös viihtyisä yhteispiha ja maanalainen paikoitushalli. Kohteet valmistuvat kesällä 2022 ja alkuvuodesta 2023.

Lisätietoja:

Fira Oy
Olli Hatakka
vastaava työnjohtaja
p. 040 4844930,
olli.hatakka@fira.fi

Fira Oy
Topi Laine
johtaja, asuntorakentaminen
p. 0400 792492
topi.laine@fira.fi

Vantaan kaupunki
Gilbert Koskela
projektijohtaja
p. 050 312 1915
gilbert.koskela@vantaa.fi

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Topi Laine

Johtaja | Asuntorakentaminen

+358 400 792 492 topi.laine@fira.fi