Tiedote

19. helmikuuta 2021

Fira rakentaa energiatehokkaita asumisoikeusasuntoja Kalasataman älykortteliin

Syksyllä 2020 alkanut hanke Kalasatamassa on päässyt hyvään vauhtiin.

Merellisiin maisemiin nouseva ARA-rahoitteinen Dygden Kaljaasi Fortunan katu 4 toteutetaan avaimet käteen -periaatteella KVR-urakkana, jossa Fira on ollut mukana hankekehityksessä ja suunnittelussa. Hankkeen on tarkoitus valmistua alkuvuodesta 2022.

Fira Oy rakentaa Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n tilauksesta 51 asumisoikeusasuntoa. Kohteeseen tulee myös asukkaille suunnattuja yhteistiloja, kuten kattoterassille rakentuva saunaosasto ja kerhotila. 

“Kaljaasi Fortunan katu 4 on kortteliin viimeisenä rakennettava talo, joka liittyy korttelin keskellä olevaan parkkihalliin. Kohde on sopivalla tavalla haastava, sillä meren läheisyys ja rakennuksen korkeusvaatimukset rakenteissa ja julkisivuissa vaativat tarkkuutta”, kertoo projekti-insinööri Otto Rekula

Älykästä ja vihreää rakentamista

Kohde täyttää SunZEB- ja Fiksu Kalasatama-vaatimukset, joiden tavoitteena on talteenottaa ja hyödyntää asumisesta syntyvä hukkaenergia. SunZEB-kortteli on pilottina EU:n MySMARTLife-projektissa, jossa testataan tulevaisuuden älykkäitä kaupunkiratkaisuja Helsingissä. SUnZEB-konsepti perustuu VTT:n ja Helenin kehittämään innovatiiviseen SubZEB-malliin, jossa rakennukset ovat uusiutuvan energian lähteitä. Tämä mahdollistaa rakennukseen kertyvän ylilämpökuorman hyötykäytön. 

Vuonna 2013 käynnistetyn Fiksu Kalasatama –hankkeen tavoite on tehdä Kalasatamasta älykkään kaupunkirakentamisen mallialue, jossa kokeillaan matalalla kynnyksellä ja joustavasti erilaisia ratkaisuja. Kalasatama toimii myös Helsingin ilmastotavoitteiden mallialueena, jonka tavoitteena on tukea ilmastotavoitteita ja säästää ihmisten aikaa.  

Lue lisää Fiksu Kalasatama –hankkeesta

Lue lisää SunZEB-korttelista

Lisätietoja:

Otto Rekola
Projekti-insinööri, asuntorakentamisen hankekehitys 
otto.rekula@fira.fi

Tilaa Firan uutiskirje

Kiinnostavatko uusimmat hankkeemme, rakennusalan kehitys ja digitalisaatio? Kokoamme uutiskirjeeseemme ajankohtaisia uutisiamme, tietoa hankkeistamme sekä firalaisten mietteitä rakennusalan uusimmista tuulista.

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Topi Laine

Johtaja | Asuntorakentaminen

+358 400 792 492 topi.laine@fira.fi