Tiedote

8. marraskuuta 2021

Fira Oy mukana rakennetun ympäristön hiilineutraaliuuteen tähtäävässä #BuildingLife-hankkeessa

Green Building Council Finland (FIGBC) on maanantaina 8.11. julkistanut, että yhteensä kaksikymmentäneljä #BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman kannattajaa sitoutuu laatimaan itselleen toimintaohjelman, jolla kehittää liiketoiminnastaan hiilineutraalia. Fira Oy on mukana sitoumuksessa.

Laajassa yhteistyössä tehty Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman luonnos julkaistiin syyskuussa ja siihen saatiin runsaasti palautetta. Green Building Council Finlandin järjestämiin toimintaohjelman työpajoihin osallistui vuoden aikana toista sataa alan yritystä ja laajasti alan asiantuntijoita. Nyt kommenttien pohjalta päivitetylle toimintaohjelmalle on antanut tukensa kaksikymmentäyksi alan yritystä ja kolme kaupunkia. Fira Oy on mukana joukossa:

Helsinki, Tampere, Lahti, One Click LCA Ltd., A-Insinöörit, Granlund, Sweco Finland, Realia Management, Saint-Gobain Finland, Stora Enso, KONE Suomi ja Baltia, Consolis Parma, Peikko Group, Bonava Suomi, Ilmarinen, SOK, Antilooppi Management, SRV, Fira, Skanska, Ramirent, EcoReal, Durat, Rototec.

Alan yhteinen tahtotila: rakennettu ympäristö hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä

Laajassa yhteistyössä tuotettu, alan johtavien organisaatioiden kannattama toimintaohjelma on samalla voimakas tahtotilan ilmaus: rakennettu ympäristö halutaan hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä.

”Kuten FIGBC tiedotteessaan viestii, kiinteistö- ja rakennusalan muutos on ollut todella nopeaa viimeisen parin vuoden aikana. Ennuste on, että seuraavien vuosien aikana muutostahti kiihtyy entisestään. Tilaajat, sijoittajat ja loppukäyttäjät edellyttävät kestävän kehityksen mukaista rakennettua ympäristöä, ja siihen ohjaa myös asteittain laajentuva ja tiukentuva lainsäädäntö. Rakennusalan uudistajana Fira Oy on sitoutunut yhdessä kumppanien kanssa kehittämään ratkaisuja, jotka parantavat rakentamisen virtausta, pienentävät hiilijalanjälkeä ja vievät rakentamista kohti hiilineutraaliuutta,” sanoo Fira Oy:n toimitusjohtaja Jari Koivu.

Lisätietoja:
FIGBC:n lehdistötiedote
Toimialan johtavat organisaatiot haluavat rakennetun ympäristön hiilineutraaliksi 2035

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma, linkki alla:
Lataa julkaisu tästä 

Jaa artikkeli