Uutinen

30. maaliskuuta 2020

Fira ottaa käyttöön Baronan ja Luonan kanssa kehitetyn ratkaisun rakennustyömaiden koronatartuntojen ehkäisyyn

Fira ottaa käyttöön Baronan ja Luonan kanssa kehitetyn ratkaisun rakennustyömaiden koronatartuntojen ehkäisyyn

Rakennusalalla toimiva Fira on yhdessä Suomen suurimman henkilöstöpalveluyrityksen Baronan ja sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoavan Luonan kanssa kehittänyt palveluratkaisun koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisyyn rakennustyömailla. Palvelu tarjoaa sairastuneelle rakennustyöntekijälle karanteeniasunnon, ruokahuollon suoraan asuntoon sekä terveydenhuollon etäpalveluna. Erityisesti ulkomaalaiset työntekijät asuvat Suomessa tyypillisesti ryhmämajoituksissa, joissa koronavirus leviää helposti. Palvelu parantaa merkittävästi kaikkien työmailla työskentelevien turvallisuutta. Fira-konserni on sijoittanut palvelun kehittämiseen ja käyttöönottoon 50 000 euroa.

Monet rakennustyöntekijät asuvat töissä ollessaan ryhmämajoituksissa, jolloin samassa tilassa majoittuu useita työntekijöitä. Mikäli sairastunut ja oireileva työntekijä vetäytyy jaettuun asuntoon, myös asuinkumppanit altistuvat tartunnalle.

Baronan, Luonan ja Firan suunnittelemassa palvelussa sairastuneelle työntekijälle annetaan mahdollisuus majoittua Luonan sijaisasuntoon, jossa hänelle tehdään oireiden arviointi etäpalveluna. Luona tarjoaa sairastuneille terveydenhuollon tuen etänä, ja Barona vastaa ruokahuollosta suoraan asuntoon. Baronan kautta löytyvät myös sijaiset sairastuneen työntekijän tilalle.

Tavoitteena on turvata ensisijaisesti työntekijöiden terveys ja mahdollistaa turvallinen työskentely työmaalla, sekä myös turvata työmaan toiminnan jatkuvuus. Uudenmaan työmaiden rakennustyöntekijöistä noin kolmannes on ulkomaalaisia.

Fira-konserni on sijoittanut palvelun kehittämiseen ja käyttöönottoon 50 000 euroa ja kutsuu muita toimijoita mukaan koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn

“Firalle työntekijöiden turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Haluamme kutsua myös muut rakennusliikkeet mukaan ehkäisemään koronavirustartuntoja. Tätä kautta pystyttäisiin varmistamaan myös työmaan pienempien alaurakoitsijoiden työntekijöiden turvallisuus sekä toiminnan jatkuvuus. Aiomme jatkaa kehitystyötä Baronan kanssa löytääksemme lisää uusia ratkaisuja erityisesti tartuntojen ennaltaehkäisyyn työmailla.”, Firan toimitusjohtaja Jussi Aho kertoo.

“Koronatilanteen eskaloituminen herätti meidät nopeasti etsimään ratkaisua, joka pitäisi alan työntekijät terveinä. Moni virolainen työntekijä on jäänyt Suomeen, kun Viron raja suljettiin, sillä he eivät halua menettää työpaikkaansa. Siksi heidän hyvinvointinsa Suomessa on nyt turvattava”, Barona Rakennus Oy:n toimialajohtaja Timo Ahola kertoo.

Tällä hetkellä suurimmat riskitekijät tartunnan saamiseen työmaalla ovat työmaan sosiaalitilat ja ruokailupaikat. Lisäksi työmiesten käydessä työpäivän aikana ostamassa evästä kaupasta, heidän tartuntariskinsä kasvaa. Lisäpalveluna Barona hoitaa työmaaruokailun kokonaisuudessaan siivoukseen asti huolehtien hyvästä hygieniasta ja Fira aikoo testata myös tätä palvelua työmaillaan.

Jaa artikkeli