Tiedote

18. joulukuuta 2021

Fira Green Building Council Finlandin jäseneksi

Green Building Council Finlandin hallitus on hyväksynyt Fira Group Oy:n jäsenekseen. FIGBC on yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on kestävä ja hiilineutraali rakennettu ympäristö, joka toimii kiertotaloutta toteuttaen ja mahdollistaa ihmisille kestävän ja laadukkaan elämän.

Fira on rakennusalan rohkea uudistaja, joka luo kestävää rakennettua ympäristöä ihmisiä kuunnellen. Fira suunnittelee ja toteuttaa laadukasta asuntorakentamista, käyttäjiä palvelevia liike- ja toimitilaratkaisuja, vaativia korjausrakentamisen hankkeita sekä ketteriä linjasaneerauksia.

Suunnittelua, rakentamista ja työnkulkua vakioimalla sekä reaaliaikaista dataa ja digitaalisia sekä modulaarisia ratkaisuja hyödyntämällä Fira kehittää koko rakennusalaa hyödyttäviä ratkaisuja, jotka parantavat rakentamisen tuotantovaiheen sujuvuutta, rakentamisen laatua ja koko alan tuottavuutta.

Jussi Aho, Fira Group Oy:n toimitusjohtaja ja kiertotalouden edistämisohjelman kiinteistö- ja rakennusalan teemaryhmän puheenjohtaja:

”Meillä rakennetun ympäristön toimijoilla on iso vastuu tulevaisuudesta. Ilmastonmuutoksen torjunta ja kiertotalouden vahvistaminen ovat koko toimialalle isoja mahdollisuuksia, mutta myös velvollisuuksia. Olemme kehittämässä rakentamista ja kiinteistönpitoa sellaiseksi, mitä lapsemme ajattelevat, että niiden tulisi jo olla. Tämä edellyttää voimakasta systeemistä muutosta koko alalle. Suomella on kaikki mahdollisuudet toimia puhtaamman rakentamisen suunnannäyttäjänä.”

Mikko Nousiainen, FIGBC:n toimitusjohtaja:

“Fira on tunnettu muun muassa perinteisten toimintatapojen kyseenalaistamisesta, innovatiivisesta ajattelustaan ja halusta luoda kysyntää uusille ratkaisuille. Juuri näitä samoja kyvykkyyksiä rakennetussa ympäristössä tarvitaan myös kestävyyshaasteiden ratkaisemiseksi ja esimerkiksi kiertotalouden edistämiseksi. Toivotamme FIRAn lämpimästi tervetulleeksi mukaan Green Building Councilin jäseneksi.”

Green Building Council Finlandin noin 200 jäsenestä koostuva verkosto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet osallistua alan kestävää kehitystä edistäviin foorumeihin esimerkiksi hiilineutraaliuuteen ja kiertotalouteen liittyen.

Lisätietoja:

Jussi Aho
Toimitusjohtaja, Fira Group Oy
jussi.aho@fira.fi

Mikko Nousiainen
Toimitusjohtaja, Green Building Council Finland
mikko.nousiainen@figbc.fi

Jaa artikkeli

Lue lisää