Asuntorakentaminen Omistusasuntoja Ryhmärakentaminen

As Oy Malagankatu 2

Malagankatu 2

Tilaaja

As Oy Malagankatu 2:n ryhmärakennuttajat

Vuosi

‍10/2017 - 12/2019

Laajuus

88 asuntoa

Sijainti

Helsinki

Pääsuunnittelija

Arkkitehtitoimisto Tuomo Siitonen

Urakkamuoto

Projektinjohtourakka

Malagankatu 2:n asunnot varattiin ennätysajassa

Malagankatu 2 rakennettiin merellisen Helsingin uuteen helmeen Jätkäsaareen. Hanke toteutettiin ryhmärakennushankkeena. Hankkeen yhteiset tilat ja laatutaso on suunniteltu yhdessä hankkeeseen aiemmin liittyneen ydinryhmän kanssa.Kohteessa päästiin nauttimaan ryhmärakentamisen parhaista puolista helposti ja nopeasti. Ydinryhmätyöskentelyssä on panostettu muun muassa kohteen laadukkuuteen.

Kohde oli järjestykseen kolmas Firan rakentama asuntokohde kyseiseen kortteliin. Kohteessa tilaajana toimii Asunto Oy Helsingin Malagankatu, jonka perustajina ovat yksityiset ihmiset eli ryhmärakennuttajat. Hanke muodostuu yhdestä 6-8 kerroksisesta asuinkerrostalosta.

Hanke on Firan ensimmäinen ryhmärakennuttamiskohde, jota on kehitetty Mika Karkulahden johdolla. Työt alkoivat tontin raivauksella lokakuun lopussa 2017 ja valmistuivat uusille asukkaille maaliskuussa 2019.

Taloyhtiö

Asunto Oy Helsingin Malagankatu 2 on Jätkäsaaressa. Tontti sijoittuu Länsisataman Jätkäsaaren kortteliin 20816, Välimerenkadun ja Malagankadun kulmaan. Kohteen osoite on Malagankatu 2, 00220 Helsinki. Hanke toteutetaan vuokratontille, jonka ryhmärakentamiseen osallistuva voi lunastaa itselleen. Kohteessa hyödynnetään ympäristöystävällistä aurinkosähköä.

Kohteen yläkerrokset on kevennetty vinoilla kattopinnoilla ja ylimpien kerrosten asunnot on varustettu kattoterasseilla. Rakennuksen kantavat rakenteet ovat betonia. Julkisivut toteutetaan pääosin rapattuna tai muurattuna pintana. Parvekkeiden taustaseinät verhoiltiin puulla. Parvekkeet on lasitettu ja asunnoissa on isot ikkunat.

Pihamiljöö jatkaa helsinkiläisten umpikortteleiden arvokasta perinnettä. Se tarjoaa vihreän, puoliyksityisen urbaanin keitaan vastapainona julkiselle miljöölle. Istutuksin ja rakentein rajatut, kaikkia asukkaita palvelevat oleskelualueet tarjoavat mahdollisuuden sattumanvaraiseenkin naapureiden tapaamiseen, mutta myös omaan rauhaan vetäytymiseen ja pihatapahtumien sivusta seuraamiseen.

Taloyhtiöön rakennettiin 400 neliötä liiketilaa kivijalkaan sekä kaavoituksessa määrätyt 44 autopaikkaa. Taloyhtiö voi joko myydä tai vuokrata liiketilat ja parkkipaikat. Vuokraaminen laskee asukkaiden maksamaa vastiketta huomattavissa määrin.

Ympäristöystävällistä lämpöä

Kohteeseen asennettiin omat aurinkopaneelit, joiden tuottamaa sähköä ohjataan älykkään järjestelmän avulla. Ratkaisu vähentää muun lämmitysenergian tarvetta. Energiainvestointi ei nosta kohteen rakennuskustannuksia, sillä se maksetaan takaisin syntyneillä säästöillä. Energiatehokkaan rakennuksen kerrosluku vaihtelee kuudesta kahdeksaan kerrokseen.

Jätkäsaari

Jätkäsaaren alue kehittyy huimaa vauhtia. Taloja ja kokonaisia kortteleita rakennetaan jatkuvasti, joka kehittää samalla alueen palveluita. Alueelle valmistuu valtion tukemia vuokra-asuntoja, Hitas-ja asumisoikeusasuntoja sekä vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja. Asuntoja rakennetaan myös opiskelijoille, senioreille ja erityisasumisen tarpeisiin. Oman lisänsä tuovat rannan tuntumaan rakennettavat kaupunkipientalot sekä ryhmärakentamishankkeina toteutettavat kerrostalokohteet.

Jätkäsaaren rakentaminen etenee vaiheittain. Toimintaa ohjataan siten, että rakentamiseen liittyvä liikenne, tonttien ja katujen rakentaminen, varastointi ja työnaikainen pysäköinti sujuvat mahdollisimman vähin häiriöin. Näin varmistetaan viihtyisä asuinympäristö jo rakentamisen alkuvaiheessa.

Kohteen sijainti

Asunto Oy Helsingin Malagankatu 2 on Jätkäsaaressa. Tontti sijoittuu Länsisataman Jätkäsaaren kortteliin 20816, Välimerenkadun ja Malagankadun kulmaan.

Länsiterminaali T”

Malagankatu 2

Haluatko tietää ensimmäisenä uusista kohteistamme?

Tilaa Fira Kotien uutiskirje, niin saat varausmahdollisuuden uusiin kohteisiimme ennen muita

Mitä on ryhmärakennuttaminen

Mitä on ryhmärakentaminen?

Ryhmärakentamisessa tai -rakennuttamisessa rakennuttajana toimii perinteisen rakennusyrityksen sijaan joukko yksityisiä ihmisiä. Kiinnostus asumisen yhteisöllisyyteen on ollut vauhdittamassa ryhmärakennuttamista. Pyrimme toiminnallamme kehittämään ryhmärakennuttamista

Jaa artikkeli

Kysy lisätietoja

Heikki Ruski

Johtaja | Asuminen ja asuntorakentamisen palvelut

+358 405760647 heikki.ruski@fira.fi