Asuntorakentaminen Vuokra-asuntoja

A-Kruunu Kirkkonummen Tarutie

Kirkkonummen Tarutie

Tilaaja

A-Kruunu Oy

Vuosi

‍08/2017-01/2019

Laajuus

4600 kem² / 83 asuntoa

Sijainti

Kirkkonummi

Pääsuunnittelija

LAB Arkkitehdit Oy

Urakkamuoto

KVR-urakka

Parempi valmiusaste modulaarisella rakentamisella

Fira rakensi Kirkkonummen Tarutielle kaksi asuinkerrostaloa. Talot ovat ensimmäiset rakennukset, joissa on käytetty Flow Modulesin (entinen Fira Modules) talotekniikka- ja kylpyhuonemoduuleja. Modulaarinen rakentaminen mahdollistaa valmiusasteen kasvattamisen, kun osa sisävaiheista saadaan tehtyä valmiiksi tehtaalla.

Kohteessa on kaksi 5-6 kerroksista asuinkerrostaloa ja parkkialue. Talot perustettiin paaluille ja niissä on tuulettuva alapohja. Talot ovat elementtirakenteisia ontelolaattavälipohjalla. Parvekkeiden taustaseinät ovat puurakenteisia. IV-konehuoneet sijaitsevat rakennusten katolla. Taloissa on pulpettikatto puuristikoilla. Julkisivut ovat osin rapattuja, osin maalattua betonia.

Modulaarisen rakentamisen etuna on valmiusasteen kasvattaminen

Tarutien taloihin valmistui yhteensä 83 vuokra-asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Molempien talojen yläkertoihin rakentui saunatilat ja varastotiloja. Asuntoihin asennetut Flow Modulesin talotekniikka- ja kylpyhuonemoduulit on valmistettu tehtaalla Hämeenlinnassa.

– Tämä on ensimmäinen kohde, jossa näitä moduulielementtejä pilotoidaan, kertoo Fira Oy:llä ja Tarutien työmaalla vastaavana työnjohtajana työskentelevä Juho-Pekka Koski.

Moduulielementit on helppo asentaa

Moduulielementit saatiin Kosken mukaan asennettua päällekkäin suhteellisen helposti. Uuden toimintatavan opettelu otti tietysti aikansa, mutta loppuvaiheessa moduuleja saatiin asennettua yhden päivän aikana jopa noin kahdeksan.

– Oppimiskäyrä niin sanotusti nousi loppua kohden, Koski toteaa.

– Modulaarisen rakentamisen etuna on valmiusasteen kasvattaminen. Valmiusaste kasvaa, kun osa sisävaiheista saadaan tehtyä valmiiksi tehtaalla. Flow Modulesilta on ollut väkeä auttamassa meitä ja katsomassa, että asennukset menevät niin kuin pitää, Koski jatkaa.

Yhteistyö Flow Modulesin kanssa on ollut mukavaa

Kokonaisuutena yhteistyö Flow Modulesin kanssa on sujunut Kosken mielestä mutkattomasti. Hän kokee, että he ovat saaneet tarvitsemansa tuen ja pystyneet puolestaan auttamaan Fira Modulesia tuotekehityksessä.

– Yhteistyö Fira Modulesin kanssa on ollut mukavaa ja helppoa. On ollut hienoa olla tekemässä jotakin uutta ja ensimmäistä kertaa tehtävää asiaa, Koski iloitsee.

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmis

Jaa referenssi

Ota yhteyttä

Lauri Kaunisvirta

Johtaja | Asiakkuudet ja myynti

+358 44 564 4872 lauri.kaunisvirta@fira.fi