Blogi

9. elokuuta 2021

Kiehtovaa yhteisöllisyyttä ja uudenlaista asumista Koskelassa

Asumisosuuskunta Koskelan Lehmus luovutettiin asukkaille juhlallisissa tunnelmissa heinäkuussa 2021.
Kiehtovaa yhteisöllisyyttä ja uudenlaista asumista Koskelassa

Helsingin Koskelaan aivan Käpylän kupeeseen valmistunut Koskelan Lehmus mahdollistaa asukkailleen uudenlaisen tavan asua yhteisöllisesti Helsingissä. Se on sekoitus vuokra- ja omistusasumisen parhaita puolia. Asukkaat ovat juuri saaneet avaimet asuntoihinsa ja projektin päättymistä juhlistetaan yhdessä kaikkien naapureiden kanssa. Vaikka asukkaat ovat omistaneet hankkeen koko rakentamisen ajan, sen suunnittelu ja toteutus on ollut Firan vastuulla.

Kohde luovutettiin asukkaille juhlallisissa tunnelmissa heinäkuussa

– Tänään asukkaat saivat vihdoin avaimensa ja pääsevät muuttamaan omiin asuntoihinsa. Osuuskunta-asumisen tavoitteena on yhdistää vuokra- ja omistusasumisen parhaat puolet. Ryhmärakennuttaminen mahdolllistaa sen, että asukkaat ovat olleet mukana koko hankkeen ajan. He ovat tutustuneet toisiinsa ja tänään vähän yhdessä juhlitaan asuntojen valmistumista ja käyttöönottoa, iloitsee Samuel Kopperoinen, joka toimi rakennusvaiheessa Koskelan Lehmuksen asumisosuuskunnan toimitusjohtajana.

Samuel Kopperoinen

Kopperoinen kertoo Firan vastanneen projektista kokonaisvaltaisesti aina asumisosuuskunnan konseptin kehittämisestä ja kohteen suunnittelusta sen rakentamisesta valmiiksi asti. Viestintä rakennusvaiheen aikana on saanut paljon kiitosta.

– Meillä oli koko rakennusajan käytössä Facebook-ryhmä, mitä kautta on tullut tosi yhteisöllinen fiilis. Ihmisiä todella kiinnostaa, mitä työmaalla tapahtuu, kertoo Koskelan Lehmukseen perheensä kanssa muuttanut iloinen asukas.

Yhteisöllisyyttä kauniissa miljöössä

Koskelan Lehmuksen vieressä sijaitsee kaunis sairaalapuisto ja alue on muutenkin idyllistä. Ritva Isteri on asunut muutaman vuoden Oulunkylässä ja on malttamattomana odottanut uuden kotinsa valmistumista.

– Kaikkein tärkeintä minulle kodin valinnassa oli sen sijainti. Minua kyllä kiehtoo yhteisöllisyys, koska luulen, että se tuo hyvää fiilistä ja kaikki pitävät vähän paremmin huolta kodistaan ja toisistaan, Isteri sanoo.

– Kun yhdessä päätetään asioista ja pidetään huolta rakennuksesta, se varmaan sitoo meitä enemmän yhteen, hän jatkaa.

Myös Majakalle ja hänen perheelleen sijainti oli erityisen tärkeä uutta kotia valitessa. Uusi asumismuoto mahdollisti heille tälle kotoisalle alueelle jäämisen niin, että koko perheelle on kodissa kunnolla tilaa.

– Koskelan Lehmukseen muuttaminen mahdollisti meille sen, että saadaan perheellemme enemmän tilaa. Oli ihana tulla tänne ensimmäistä kertaa omilla avaimilla ja nähdä lahjakori pöydällä, jossa oli kaikkia pieniä juttuja meille. Siitä tuli tosi tervetullut fiilis, Majakka hymyilee uudessa kodissaan perheensä ympäröimänä.

Talon yhteiskäyttöautoksi Tesla

Asukkaat kokivat muuttopäivänä myös iloisen yllätyksen, kun heille esiteltiin yhteiskäyttöautoksi valittu Tesla. Auto on joustavasti kaikkien osuuskunnan jäsenten käytettävissä. Diiliin kuuluu myös ilmainen pysäköinti Aimo Parkin hallinoimilla pysäköintialueilla.

Asumisosuuskunta päättää jatkossakin itse taloyhtiönsä asioista, aivan kuten perinteisessäkin asunto-osakeyhtiössä.

Koskelan Lehmuksen yhteiskäyttöautoksi valittiin Tesla
Koskelan Lehmuksen yhteiskäyttöautoksi valittiin Tesla
Tilaa asuntojen uutiskirje Tilaa asuntojen uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme, jolloin saat ensimmäisenä tietoa myyntiin tulevista uudiskohteistamme.

Jaa artikkeli

Kysy lisää kohteistamme

Ayala Maimon

Kuluttajamyyntipäällikkö LKV

+358 40 524 9600 ayala.maimon@fira.fi