Uutinen

12. toukokuuta 2020

Fira toteuttaa Finnoon itäisen pysäköintilaitoksen Espooseen

Fira Oy toteuttaa Espoon Finnoon kaupunginosaan nykyaikaisen pysäköintilaitoksen, johon valmistuu yhteensä 389 autopaikkaa.

Fira Oy toteuttaa Espoon Finnoon kaupunginosaan nykyaikaisen pysäköintilaitoksen, johon valmistuu yhteensä 389 autopaikkaa. Rakentaminen käynnistyy kesällä 2020 ja kohteen arvioitu valmistumisaika on huhtikuussa 2021. Valmistuttuaan pysäköintilaitos palvelee viereen toteutettavaa uutta asuinaluetta.

Pysäköintilaitoksen merihenkinen julkisivu on tilaajan viitesuunnitelmien mukainen ja sen materiaalina käytetään rei’itettyä peltiä. Rei’ityksen kokoa muuttamalla pysäköintilaitoksen julkisivuun saadaan muodostettua erilaisia kuvioita.

Fira on viimeisimmän kymmenen vuoden aikana toteuttanut kaikkiaan 15 pysäköintilaitosta, joista 13 on valmiita ja kaksi vielä työn alla. Pitkä kokemus pysäköintilaitosten rakentamisesta on kerryttänyt Firalle useita hyväksi havaittuja perusratkaisuja, joita pystytään hyödyntämään uusissa hankkeissa.

”On hienoa päästä kumppaniksi tähän hankkeeseen. Olemme toteuttaneet pysäköintilaitoksia tiiviiseen tahtiin, joten työmaahenkilöstömme on erittäin kokenutta ja osaavaa. Myös ratkaisukehityksemme rooli on erittäin iso ja pystymme jo ehdotussuunnitteluvaiheessa tuottamaan  hyvin tarkkaa tietoa hinnoittelusta”, kertoo Firan toimitilarakentamisen hankekehityksen kategoriavastaava Tuomas Lankinen.

Hankkeen tilannut Kiinteistö Oy Finnoon Pysäköinti I on Espoon kaupungin 100 % omistama ja kilpailu hankkeen toteutuksesta oli julkinen.

[Havainnekuva: LAB Arkkitehdit Oy / Ari Bungers ]

Lisätietoja:

Fira Oy
Tuomas Lankinen
Head of Commercial Project Development
email tuomas.lankinen@fira.fi
puh. 044 3786 454

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Tuomas Lankinen

Kategoriavastaava, hankekehitys | Toimitilarakentaminen

+358 44 378 6454 tuomas.lankinen@fira.fi