Tiedote

15. helmikuuta 2023

Fira rakentaa pysäköintilaitoksen Järvenpäähän

Rakentaminen käynnistyy helmikuussa ja pysäköintilaitos valmistuu vuodenvaihteessa 2023–2024.

Rakennusalan palveluyhtiö Fira ja Järvenpään kaupunki ovat sopineet 401-paikkaisen pysäköintilaitoksen rakentamisesta Järvenpään Ainolan juna-aseman lähettyville. Rakentaminen käynnistyy helmikuussa ja pysäköintilaitos valmistuu vuodenvaihteessa 2023–2024. Hanke toteutetaan KVR-urakkana.

Viulukonsertonkujalle sijoittuvan pysäköintilaitoksen tulevat käyttäjät ovat alueelle lähivuosina rakennettavan uuden asuinalueen asukkaita. Lisäksi pysäköintilaitokseen tulee liityntäpysäköintipaikkoja sujuvoittamaan työmatkaliikennettä. Pysäköintirakennuksen kulmaan tulee valotaideteos, josta vastaavat kuvataiteilija Jaakko Niemelä ja kuvanveistäjä Helena Hietanen.

Havainnekuva: ARRAK Arkkitehdit.

− Hienoa saada Fira toteuttamaan Ainolan pysäköintilaitosta. Fira toteutti Järvenpään kaupungille viime vuonna valmistuneen Harjulan kampuksen ja siinä hankkeessa yhteistyö toimi erittäin hyvin. Sen pohjalta on hyvät edellytykset lähteä toteuttamaan tätä hanketta, toteaa Teemu Jaakkola rakennuttamistehtävistä vastaavasta Mestaritoiminta Oy:stä.

− Olemme todella iloisia päästessämme kumppaniksi tähän hankkeeseen. Firalla on vahva kokemus ja osaaminen pysäköintilaitosten rakentamisesta ja pystymme hyödyntämään hyväksi havaittuja vakioituja ratkaisujamme myös tässä projektissa, kertoo Head of Project Development Tuomas Lankinen Firan toimitilarakentamisen linjasta.

Sopimus on luonnollista jatkumoa Firalle, joka on vastannut kaikkiaan 17 pysäköintitalon rakentamisesta kymmenen viime vuoden aikana. Lisäksi rakenteilla on parhaillaan neljä pysäköintilaitosta.

Lisätietoja:

Fira

Jyrki Latvala, työpäällikkö
puh. 0400 792 474
email. jyrki.latvala@fira.fi

Jaa artikkeli

Kustannustehokkaat ratkaisut toimitilarakentamiseen

Pysäköintilaitokset, oppimisympäristöt, logistiikkakeskukset ja toimitilat – Meidät tunnetaan vaativan ja korkealaatuisen toimitilarakentamisen osaajina. Lue lisää

Haluaisitko keskustella
hankkeestasi?

Ota yhteyttä

Tuomas Lankinen

Kategoriavastaava, hankekehitys | Toimitilarakentaminen

+358 44 378 6454 tuomas.lankinen@fira.fi