Putkiremontit

As Oy Koskelan Veljestupa

Vuosi

‍12/2018-06/2019

Laajuus

48 asuntoa / 6 kerrosta

Sijainti

Helsinki

Urakkamuoto

Projektinjohtourakka

Hankesuunnittelun läpivienti ja lopputulema oli erittäin onnistunut

As Oy Koskelan Veljestupa sijaitsee Helsingin Koskelassa Juhana Herttuantiellä. Yhtiö lähti hankesuunnitteluun Fira Ketterä- mallilla, jotta kaikki osakkaat pääsisivät varmasti vaikuttamaan hankesuunnittelun sisältöön.

Firan mukana olo jo hankesuunnitteluvaiheessa toi rakennusliikkeen näkökulman ja tarkan  kustannustietouden jo hankesuunnitteluvaiheeseen. Fira Ketterä- Verstas hankesuunnittelu pitää sisällään useita osakas- ja hallitus tapaamisia, joita kutsutaan verstaiksi. Jokaisella Verstaalla on oma agendansa ja näiden tapaamisten pohjalta saadaan kartoitettua erittäin seikkaperäisesti osakkaiden asumisen tarpeet, mitä taloyhtiön urakkasisältöön on mahdollista sisällyttää sekä taloyhtiön tekniset tarpeet.

Hankesuunnittelun toteutusratkaisuksi valittiin perinteinen linjasaneeraus, jossa kaikkien huoneistojen märkätilat saneerattiin ja sähköt uusittiin. Taloyhtiön saunaosastojen, pesulan ja kuivaushuoneen pinnat uusittiin. Kylmäkellaritilat purettiin ja niiden tilalle rakennettiin energiatehokkaampi tila osakkaiden omille pakastimille sekä kerhotila. Yleisten tilojen uudelleen järjestelyllä tuotiin taloyhtiölle kaivattua pyörä- ja urheiluvälinevarastotilaa. Yleisiin tiloihin tehtiin lisäksi paljon pintojen maalaustöitä ja porrashuoneiden seinät huoltomaalattiin ja akustolevyt asennettiin kattoihin.

Yleisiin tiloihin ja rappukäytäviin uusittiin valaisimet liiketunnistimilla ja autopaikoille rakennettiin varaukset sähköautojen lataukselle. Hankesuunnittelun asiakastyytyväisyys 4,2 / 5 osoitti sen, että hankesuunnittelun läpivienti ja lopputulema oli erittäin onnistunut. Hankesuunnittelun aikana yhdestä huoneistosta löytyi lattiakaivon vuoto ja siitä aiheutunut vesivahinko aiheutti suurta vahinkoa sekä rakenteille, että taloudellisesti.  Tämä osaltaan toi vahvistuksen siihen, että taloyhtiö oli etenemässä oikeaan aikaan kohti putkiremonttia.

Toteutussuunnittelu vedettiin Big Room- mallisesti, johon osallistuivat Firan suunnittelunohjauksesta vastaava projektipäällikkö, suunnittelijat, taloyhtiön palkkaama valvontaorganisaatio,  taloyhtiön hallitus ja Fira työmaaorganisaation työnjohtoa. Suunnittelun läpivienti tällä toimintamallilla mahdollisti aidon vuorovaikutuksen osapuolten kesken sekä varmisti, että yhtiön määrittämä hankesuunnittelun sisältö saatettiin toteutussuunnitelmiin ja suunnitelmiin saatettavat ratkaisut olivat toteutuskelpoisia.

Toteutus aloitettiin yleisten tilojen osalta Joulukuussa 2018. Huoneistolinjat aloitettiin Tammikuussa 2019 ja huoneistokohtainen haitta-aika lukittiin 8 viikon mittaiseksi. Jokainen huoneisto luovutettiin ajallaan ja koko hanke luovutettiin tilaajalle kesäkuussa 2019 noin 1,5kk kuukautta ennen alkuperäistä luovutusta. Hankkeen kokonaiskesto oli 7 kk ja taloudellisesti onnistuttiin alittamaan tavoitehinta 7,47 prosentilla.

Tavoitehintaisen projektinjohtourakkamallin mukaisesti tilaaja sai näistä säästöistä 50%.

3,97 / 5

Kokonaistyytyväisyys

+33

Suositteluaste (NPS)

Tila

1 Suunnitteilla
2 Rakenteilla
3 Valmis

Jaa referenssi

Lisätietoja

Sami Kokkonen

Johtaja | Putkiremontit ja asuntokorjaukset

+358 400 204 250 sami.kokkonen@fira.fi