Blogi

25. helmikuuta 2018

Murretaan putkiremonttimyytit: Asukkaat ensin

Säännöllisin väliajoin kuulee juttuja tapauksista, joissa asiakkaiden alkuperäiset toiveet ovat joutuneet rakennusalan ammattilaisten jyräämäksi jo heti kättelyssä. Alalla on pitkään vallinnut käsitys, että tekniset ratkaisut on parasta tehdä ensin ammattilaisten kesken, ja sitten vasta tiedottaa asukkaille valituista vaihtoehdoista. On korkea aika murtaa putkiremonttimyytit ja tehdä putkiremonteista aitoa palveluliiketoimintaa.

Fira Ketterä – putkiremontissa osakkaat ja taloyhtiön hallitus istuvat tiiviisti apukuskin paikalla. Oleellista on kysyä ensin asukkailta, mitä asumiselta taloyhtiössä toivotaan ja miten putkiremontin halutaan siihen vaikuttavan. Tämä tieto sovitetaan tekniikan ja talon kunnon muodostamiin reunaehtoihin. Annamme asukkaille mahdollisuuden vaikuttaa elinympäristöönsä – kotona ja kaupungissa.

Yhdessä suunnittelemalla taloyhtiön kannalta paras lopputulos

Jokainen isomman talon yhtiökokouksiin osallistunut tietää, ettei yhteisen tahdon löytäminen ole aina ihan helppoa. Eri elämäntilanteissa olevilla osakkailla on yleensä erilaiset käsitykset ihanteellisesta yhteiselosta, taloyhtiön kehittämisestä ja siitä, mitä se saisi maksaa. Kun soppaa hämmentää vielä muutama asiantuntija, isännöitsijä ja konsultti, putkiremontin valmistelu voi alkaa muistuttaa kylätappelua.

Yhdessä suunnittelu on kuitenkin mahdollista. Hyvinkin erilaiset ihmiset pystyvät sujuvaan yhteistyöhön elämän muillakin osa-alueilla, esimerkiksi työelämässä. Ongelmana taloyhtiömaailmassa ovat kenties olleet alalle juurtuneet kaavamaiset kokouskäytännöt ja vanhentuneet keinot yhteistyön fasilitoinnissa. Sujuva yhteistyö vaatii ennen kaikkea ajatuksella tehtyä ennakkovalmistautumista.

Verstaasta selkeät vaihtoehdot putkiremonttiin

Fira Verstas on Firan kehittämä yhteistyömenetelmä rakennushankkeisiin. Verstaissa keräämme osallistavilla yhteistyömenetelmillä tiedot ja mielipiteet osakkailta tehokkaasti ja tasapuolisesti. Näin saamme muodostettua yleiskuvan taloyhtiön osakkaiden toiveista ja osakkaat näkevät myös, millaisia toiveita muilla on. Päätöksenteon tueksi lasketaan jatkuvasti vertailuhintoja eri vaihtoehtojen kustannuksista ja kerrotaan eri toteutusvaihtoehtojen aikatauluvaikutuksista.  Verstaissa syntyy taloyhtiön osakkaille ja hallitukselle selkeät, räätälöidyt ratkaisuvaihtoehdot putkiremonttiin ja hyvät taustatiedot päätöksentekoon.

Onnistumisen ja tyytyväisyyden kannalta oleellista on, että kaikki ymmärtävät vaihtoehdot ja saavat vaikuttaa niihin oikeassa kohdassa. Ketterässä kyydissä kenenkään ei tarvitse toistuvasti kysyä ”joko me ollaan perillä?!”, koska kaikki tietävät, missä mennään.

Jos kiinnostuit ketterästä putkiremontista, älä epäröi ottaa yhteyttä

Jaa artikkeli

Haluatko tietää miten putkiremontti kannattaa toteuttaa teidän taloyhtiössänne?

Lataa kattava kerrostaloyhtöiden putkiremonttiopas, niin tiedät

Ota yhteyttä

Sami Kokkonen

Johtaja | Putkiremontit ja asuntokorjaukset

+358 400 204 250 sami.kokkonen@fira.fi