Tiedote

25. maaliskuuta 2021

Fira rakentaa Aalto-yliopistolle tulevaisuuden tiedekorttelia

Aalto-yliopisto Works K3-hanke on lähtenyt käyntiin helmikuussa 2021, ja sen on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2022. Hanke toteutetaan allianssiurakkana. 

Aalto-yliopisto Works K3 –hankkeessa peruskorjataan Puumiehenkuja 5, joka tunnetaan myös nimellä Konetekniikka 3 (K3). Myöhemmässä vaiheessa rakennussiiven purkamisen jälkeen aloitetaan uudisrakennuksen rakentaminen. Rakentamisvaihe kokonaisuudessaan kestää noin 2 vuotta, mutta tiloja valmistuu käyttäjille vaiheittain jo vuoden 2022 alusta. Tulevia käyttäjiä ovat Insinööritieteiden korkeakoulu (ENG), Sähkötekniikan korkeakoulu (ELEC), Design Factory, Startup Sauna ja Aalto Ventures Program.

“Hankkeessa kiinnitämme huomiota työn hyvän laadun varmistamiseen niin, että rakennustyöt suoritetaan laadukkaasti ja varmistamme turvallisen ja terveellisen rakennuksen valmistumisen. Kuten kaikessa tekemisessämme, kiinnitämme erityistä huomiota erinomaiseen asiakaskokemukseen työskentelemällä avoimesti ja joustavasti. Teemme myös tiivistä yhteistyötä sidosryhmien kanssa”, kertoo Firan tuotantojohtaja Jyrki Sivén.

Tässä hankkeessa korostuu erityisesti asiakaskokemus ja kyky löytää luovia ratkaisuja ongelmiin. Sivénin mukaan tässä hankkeessa työskentelevät henkilöt ovat erityisen motivoituneita ja osoittavat perehtyneisyyttä hankkeeseen. Hän myös korostaa ryhmätyöskentely- ja ongelmanratkaisutaitojen olevan avain asemassa.

Osa suurempaa kampuskehityssuunnitelmaa

Aalto-yliopisto Works –hanke on osa suurempaa kampuskehityssuunnitelmaa, jossa yliopiston toimintoja keskitetään kampuksen laitamilta kohti ydinkampusta. Aalto-yliopisto Works –kortteli on saanut nimensä sen erilaisten työpajamaisten tilojen ainutlaatuisesta yhdistelmästä, jonka on tarkoitus viedä yhteistyön ja coworking-tilojen tarjoamat mahdollisuudet uudelle tasolle.

Kortteli kannustaa oppimisen, tutkimuksen ja yhteiskunnan väliseen vuorovaikutukseen tuomalla yhteen uusia ideoita, huipputuloksia tuottavat tutkijat ja asiantuntemuksensa jakavat opiskelijat.

Lisätietoja:

Jyrki Sivén, tuotantojohtaja / Fira Oy, jyrki.siven@fira.fi
Panu Sainio / Aalto-yliopisto, panu.sainio@aalto.fi
Jarmo Wilander / Aalto-yliopistokiinteistöt, jarmo.wilander@aalto.fi

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Jyrki Siven

Tuotantojohtaja | Toimitilarakentaminen

+358 40 7738729 jyrki.siven@fira.fi