Tiedote

1. heinäkuuta 2022

Firan vahva osaaminen pysäköintitilojen rakentajana näkyy tilauskannassa – kolme uutta sopimusta allekirjoitettu

Rakennusalan palveluyhtiö Fira on solminut kolme erillistä urakkasopimusta pysäköintilaitosten rakentamisesta. Kohteet rakentuvat Vantaalle, Espooseen sekä Lahteen ja niihin rakentuu pysäköintipaikka lähes tuhannelle ajoneuvolle.

Vantaan Kivistöön rakentuu 260-paikkainen pysäköintitalo Vantaan kaupungille. Rakentaminen alkoi huhtikuussa 2022 ja rakennuksen on määrä valmistua vielä tämän vuoden aikana. Fira toimii projektissa KVR-urakoitsijana.

ACRE:lle Espoon Otaniemeen rakennettavaan pysäköintitaloon tulee 230 autopaikkaa sekä paikkoja myös polkupyörille. Tilaajana toimii Aalto yliopistokiinteistö ja pysäköintihalli rakentuu Sähkömiehentielle.

Lahden Pysäköinti Oy rakennuttaa Ranta-Kartanon pysäköintitalon vanhan linja-autoaseman viereen ja se palvelee asukkaiden lisäksi myös mm. Kisapuiston kävijöitä. Rakennustyöt alkavat kesäkuussa ja pysäköintilaitoksen on tarkoitus olla valmis kesällä 2023. 

– Olemme erittäin iloisia näistä kolmesta pysäköintilaitoshankkeesta. Pitkä kokemus pysäköintilaitosten suunnittelusta ja rakentamisesta on kerryttänyt meille vakioituja ratkaisuja, joita hyödynnämme uusien hankkeiden suunnittelussa. Vahva tekninen osaaminen ja tietomallin käyttö varmistavat kustannustehokkaan ja onnistuneen lopputuloksen, toteaa Firan toimitilarakentamisen linjajohtaja Henri Mämmi.

Sopimukset ovat luonnollista jatkumoa Firalle, joka parhaillaan rakentaa muun muassa Kivenlahden pysäköintilaitosta. Viime vuosien aikana Fira on rakentanut yhteensä 17 pysäköintitaloa.

Viimeisimmät valmistuneet pysäköintilaitokset ovat huhtikuussa 2021 Espooseen valmistunut Finnoon pysäköintilaitos, jonka 389 pysäköintipaikkaa palvelevat koko kehittyvän alueen asukkaita sekä keväällä 2022 valmistunut Postiparkki, joka valmistui uuteen ja kehittyvään Postipuiston kaupunginosaan Helsingin Pasilaan.

[Artikkelin kuva: Spinelliparkki, Fira 2019]

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Henri Mämmi

Henri Mämmi

Johtaja | Toimitilarakentaminen

+358 50 346 9076 henri.mammi@fira.fi